Niemedyczne forum zdrowia

PRZEWODNIK DLA POCZĄTKUJĄCYCH => Często zadawane pytania => Wątek zaczęty przez: Mistrz 10-05-2007, 12:49



Tytuł: Skorupki jaj jako źródło przyswajalnego wapnia
Wiadomość wysłana przez: Mistrz 10-05-2007, 12:49
Skorupki należy dokładnie umyć i usunąć z wewnętrznej powierzchni przezroczyste błonki. Nie należy ich gotować, gdyż wysoka temperatura niszczy przyswajalny wapń organiczny, lecz włożyć do słoika, zalać preparatem srebra koloidalnego tak, by przykryło wszystkie skorupki i moczyć 3-4 godziny. Następnie skorupki wysuszyć, zmielić w młynku do kawy i jeść ¼ łyżeczki do herbaty w trakcie posiłku – 1 raz dziennie profilaktycznie, natomiast w przypadku stwierdzenia ubytku wapnia w kościach i/lub zębach – 2 razy dziennie.

Uwaga. Ten sam preparat srebra koloidalnego można używać wielokrotnie, przez dłuższy czas.


Tytuł: Skorupki jaj jako źródło przyswajalnego wapnia
Wiadomość wysłana przez: żmijka 17-05-2007, 10:28
Cytat od: Mistrz
Uwaga. Ten sam preparat srebra koloidalnego można używać wielokrotnie, przez dłuższy czas.

A to bardzo cenna uwaga jest. Stokrotne dzięki Mistrzu za tę uwagę. :)


Tytuł: Skorupki jaj jako źródło przyswajalnego wapnia
Wiadomość wysłana przez: Mistrz 18-05-2007, 09:50
Praktycznie wygląda to tak, że wlewamy srebro koloidalne do słoika, wkładamy do niego skorupki jaj → słoik zakręcamy i moczymy skorupki 3-4 godziny → następnie słoik odkręcamy, wyjmujemy skorupki → słoik zakręcamy, a gdy zajdzie potrzeba → słoik odkręcamy, wkładamy skorupki jaj, itd.