Niemedyczne forum zdrowia
26-04-2024, 20:41 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Twardy, wzdęty brzuch.  (Przeczytany 10108 razy)
Wira
***

Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 57
MO: 01.06.2009. DP, KB - 01.12.2010
Skąd: Podkarpacie
Wiadomości: 114

« : 30-01-2011, 10:46 »

Dzieję się w moim brzuchu coś dziwnego, i nie potrafię sama tego wytłumaczyć - bardzo proszę bardziej doświadczonych forumowiczów o podpowiedź. Szukałam na forum, ale wszędzie, gdzie była wzmianka o wzdęciach, występowały też inne przykre dolegliwości.
Chodzi o to, że mój brzuch jest ciągle jakby napompowany powietrzem, a razem z tym nie mam gazów, które by męczyły, nie mam biegunek, nie mam żadnych sensacji - wręcz mogłabym powiedzieć, że czuję się świetnie, tyle że to chyba nie jest normalne, aby brzuch ciągle - już od kilku tygodni - był jak bania. Nie jest to bolesne, ale bardzo niekomfortowe.
Będę  bardzo wdzięczna za jakieś sugestie.
 
Nadmienię, że jestem na oleju kukurydzianym z aloCIT-em, zero glutenu, zero cukru, czasem twaróg, KB, III etap DP. Jem dużo kapusty kiszonej, czasem lubię wypić pół szklaneczki soku z kiszonej kapusty, staram się nie jeść strączkowych przez ten mój "baniakowaty" brzuch.  smile
Dodam jeszcze, że to na pewno nie przez objadanie się - rano budzę się też z banią. Brzuch cięgle jest twardy Smutny.
« Ostatnia zmiana: 07-02-2011, 14:57 wysłane przez Lilijka » Zapisane
maciej_k
« Odpowiedz #1 : 03-02-2011, 13:55 »

Spróbuj nie jeść produktów kiszonych (ogórków i kapusty również) i pij tylko 1 KB dziennie. Spróbuj tak przez tydzień i daj znać jak brzuch i stolec.
Zapisane
Patronix
Częsty gość
**

Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 16-11-2008
Wiadomości: 78

« Odpowiedz #2 : 03-02-2011, 14:15 »

Do kapusty proponuje dodawać kminek, jednorazowo nawet do pół łyżeczki kminku możesz wziąć w celu odgazowania, poza tym warto stosować ostropest w KB przy oleju kukurydzianym w MO.
Zapisane
maciej_k
« Odpowiedz #3 : 03-02-2011, 14:27 »

Patronix, możesz proszę opisać jak kminek odgazowuje produkty kiszone? Albo jakiś link proszę, jeśli masz.
Zapisane
Patronix
Częsty gość
**

Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 16-11-2008
Wiadomości: 78

« Odpowiedz #4 : 03-02-2011, 14:37 »

Sam stosuje i pomaga, Grażyna tez poleca do dań kapustnych jako przyprawę z tego co widziałem w przepisach, a w necie jest o tym sporo tutaj np: http://luskiewnik.strefa.pl/luskiewnik/carum.html

/Dzięki, poczytam.
« Ostatnia zmiana: 03-02-2011, 14:41 wysłane przez Maciej » Zapisane
Wira
***

Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 57
MO: 01.06.2009. DP, KB - 01.12.2010
Skąd: Podkarpacie
Wiadomości: 114

« Odpowiedz #5 : 07-02-2011, 12:12 »

Dziękuję  smile smile
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!