Niemedyczne forum zdrowia
14-11-2018, 18:46 *
Witamy, Go嗆. Zaloguj si lub zarejestruj.
Czy dotar do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj si podaj帷 nazw u篡tkownika, has這 i d逝go嗆 sesji
Aktualno軼i: Wesprzyj Fundacj Bios這ne --> kliknij
 
   Strona g堯wna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj si Rejestracja  
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19   Do do逝
  Drukuj  
Autor W徠ek: Ocet jab趾owy - nasze do鈍iadczenia zwi您ane z wyrobem octu  (Przeczytany 198757 razy)
Solan
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 26
MO: 1.08.2008
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 235

« Odpowiedz #340 : 24-05-2016, 16:44 »

W przypadku grzybicy jest to nawet wskazane.
Zapisane

Piszemy "naprawd", a nie "na prawd"!
Antaress
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: 06.2013, ca豉 rodzinka i wnusia
Wiedza:
Sk康: Skocz闚
Wiadomo軼i: 194

« Odpowiedz #341 : 24-05-2016, 18:06 »

Czy ta ple填 nie jest szkodliwa przenikaj帷 do organizmu przez sk鏎?
Zapisane
Mistrz
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
MO: 05.03.2000 – 2070
Sk康: Hogwart
Wiadomo軼i: 10.524

WWW
« Odpowiedz #342 : 24-05-2016, 18:16 »

A grzybica nie jest szkodliwa przenikaj帷 do organizmu przez sk鏎?
Zapisane

Je郵i nie wiesz nic, dasz sobie wm闚i wszystko
Antaress
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: 06.2013, ca豉 rodzinka i wnusia
Wiedza:
Sk康: Skocz闚
Wiadomo軼i: 194

« Odpowiedz #343 : 24-05-2016, 18:27 »

Przewrotna odpowied, ale bardzo dzi瘯uj!
Zapisane
Luciano
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 29
MO: Listopad 2013
Wiedza:
Wiadomo軼i: 726

« Odpowiedz #344 : 17-08-2016, 18:16 »

W豉郾ie nastawi貫m ocet jab趾owy. W domu mia貫m tylko cukier trzcinowy i takowy wykorzysta貫m do produkcji octu. Czy wyjdzie taki jak powinien?
Zapisane

Lepiej z m康rym zgubi ni z g逝pim znale潭.
Udana
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 53
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 1.182

« Odpowiedz #345 : 18-08-2016, 07:56 »

Pewnie wyjdzie, ale w軼iekle zdrowy. smile
Zapisane

Nawet najdalsza podr騜 zaczyna si od pierwszego kroku...
Mario
***


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 30
MO: 15.09.2009
Sk康: Skierniewice
Wiadomo軼i: 39

« Odpowiedz #346 : 09-10-2016, 22:40 »

Moje do鈍iadczenia z wyrobem octu jab趾owego jednoznacznie wskazuj, i do tego celu najlepsz odmian jab貫k jest odmiana Idared. To jedna z najp騧niejszych odmian, do嗆 kwaskowa, ma這 atrakcyjna do bezpo鈔edniej konsumpcji, dlatego raczej nie spotkamy jej w sklepach, pr璠zej na lokalnych ryneczkach. Niemniej jednak w豉郾ie z tej niedocenianej odmiany ocet ZAWSZE si udaje, jest smaczny i pachn帷y.

Testowa貫m r騜ne odmiany, m.in. Jonagold, Gala Must, Szampion, jednak z tych odmian ocet przyjmowa 郵uzowat konsystencj. W celu potwierdzenia nastawi貫m niedawno ocet z odmiany Szampion. Przed chwil zlewa貫m, jednak by tak g瘰ty, 瞠 nie chcia przecieka przez sitko. Wr璚z galareta. To potwierdzi這 moje spostrze瞠nia.
Zapisane
Lenka
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 43
MO: 01.07.09
Sk康: Bydgoszcz
Wiadomo軼i: 569

« Odpowiedz #347 : 25-11-2016, 20:59 »

Podejrzewam, 瞠 taki 郵uzowaty ocet powstaje z jab貫k tzw. pryskanych. Ocet jab趾owy robi ju od wielu lat i nigdy nie mia豉m takiego problemu. Mo瞠 dlatego, 瞠 nigdy nie kupuj jab貫k. U篡wam z w豉snego ogrodu, niepryskane.
Zapisane
Udana
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 53
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 1.182

« Odpowiedz #348 : 28-11-2016, 11:03 »

Popieram Lenk, takie mam do鈍iadczenie. Jab趾a niepryskane to gwarancja sukcesu. smile
Zapisane

Nawet najdalsza podr騜 zaczyna si od pierwszego kroku...
scorupion
« Odpowiedz #349 : 28-11-2016, 11:09 »

Mam inne, a narobi貫m octu jak g逝pi z r騜nych odmian i miejsc pochodzenia. Dopiero w tym roku trafi mi si 郵uzowaty.
Zapisane
Helusia
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: obecnie nie stosuj
Wiedza:
Sk康: Wielkopolska
Wiadomo軼i: 745

« Odpowiedz #350 : 28-11-2016, 18:15 »

Cytat
ocet przyjmowa 郵uzowat konsystencj
Jak konsumowa taki ocet. Raczej wyrzuci go?
Zapisane

Najcenniejsze, co mo瞠sz podarowa innym, to m康ro嗆
Savage7
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 43
MO: 01.01.2007
Wiedza:
Sk康: Granica ma這polski i 郵御ka
Wiadomo軼i: 935

« Odpowiedz #351 : 28-11-2016, 21:24 »

Mo積a go spokojnie u篡wa. Co prawda nie wygl康a apetycznie wi璚 moja 穎na stosowa豉 go do cel闚 kosmetycznych.
Zapisane

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie dzia豉. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko dzia豉, a nikt nie wie dlaczego.
Basia33
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 37
MO: 09.07.2015
Wiadomo軼i: 24

« Odpowiedz #352 : 21-09-2017, 08:29 »

Jakiej wody u篡 do produkcji octu jab趾owego? Kran闚ki czy przegotowanej?
Zapisane
Du瘸gosia
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powr鏒 do MO 08.2016
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 449

« Odpowiedz #353 : 10-10-2017, 10:32 »

A ja zrobi豉m sok z burak闚 kiszonych i pierwszy raz w 篡ciu, wyszed mi r闚nie 郵uzowaty. Nadaj帷y si tylko do wyrzucenia. Ja my郵, 瞠 star豉m buraki mikserem zbyt drobno. Z lenistwa.
Zapisane
Gosia
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 54
MO: 12.02.2011
Sk康: Mazowsze
Wiadomo軼i: 114

« Odpowiedz #354 : 11-10-2017, 16:07 »

Du瘸gosia, dlaczego robisz sok z burak闚 kiszonych, a nie z surowych?
Zapisane
Du瘸gosia
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powr鏒 do MO 08.2016
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 449

« Odpowiedz #355 : 12-10-2017, 07:39 »

Oj, Gosiu ja si przej瞛yczy豉m, oczywi軼ie 瞠 robi kiszony sok z burak闚 surowych.
Zapisane
SzalonyJohny
***


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
MO: 01.09.2017
Wiadomo軼i: 48

« Odpowiedz #356 : 12-12-2017, 18:55 »

Ja dzisiaj zla貫m sw鎩 pierwszy ocet jab趾owy, bo przesta buzowa i ma ostry zapach. Robi貫m go z jab貫k Prince. Czerwone, s這dko-winne. Ocet pi瘯nie pachnie jab趾ami, w smaku jest nieco ostry, kwa郾y i s這dki zarazem. Na powierzchni by豉 cienka (ale jednak) warstwa bakterii octowych. Ma kolor r騜owy i jest m皻ny. Chwilowo stoi jeszcze w s這iku owinietym r璚znikiem papierowym i przykryty gaz. Dojrzewa smile. Wydaje mi si 瞠 wyszed dobry smile.
Zapisane
Udana
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 53
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 1.182

« Odpowiedz #357 : 16-07-2018, 08:47 »

Nastawi豉m pierwszy ocet w tym roku, od razu posz豉m na ca這嗆 prawie 3 litry. Stoi ju 8 dni, wygl康a dobrze. Wzi窸am jab趾a ze spad闚, niepryskane, same sk鏎ki.
Zapisane

Nawet najdalsza podr騜 zaczyna si od pierwszego kroku...
Udana
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 53
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Sk康: Wroc豉w
Wiadomo軼i: 1.182

« Odpowiedz #358 : 20-08-2018, 08:16 »

Chcia豉m zach璚i tych, co jeszcze nie robili octu w tym roku, by wzi瘭i si do roboty, gdy ten rok jest wyra幡ie octowy. Je郵i kto ma obawy, 瞠 nie wyjdzie, to niech dzia豉. smile
Ju trzeci robi i wszystkie wychodz 鈍ietnie. Mimo, 瞠 jab趾a ma貫, bo susza, ale du穎 s這鎍a, ciep這 w kuchni, to dlatego szybko si robi, p瘯nie si klaruje.
Najlepszy wyszed mi z papier闚ek.
Zapisane

Nawet najdalsza podr騜 zaczyna si od pierwszego kroku...
Luciano
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 29
MO: Listopad 2013
Wiedza:
Wiadomo軼i: 726

« Odpowiedz #359 : 20-08-2018, 08:35 »

U mnie w豉郾ie robi si z papier闚ek i wygl康a fantastycznie. Natomiast dwa wcze郾iejsze z jab貫k od "sadownik闚" by造 do wyrzucenia.
Zapisane

Lepiej z m康rym zgubi ni z g逝pim znale潭.
Strony: 1 ... 16 17 [18] 19   Do g鏎y
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Dzia豉 na MySQL Dzia豉 na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawid這wy XHTML 1.0! Prawid這wy CSS!