Niemedyczne forum zdrowia
20-04-2024, 08:20 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy czeka nas mięso z próbówki?  (Przeczytany 2718 razy)
Whena
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 44
MO: 01.10.2009
Wiedza:
Skąd: Łódź
Wiadomości: 1.254

« : 08-10-2012, 12:26 »

Artykuł "tendencyjny" z magazynu Vege na temat produkcji mięsa z probówki. (akurat podlinkowany przez znajomą vege z FB)
"Jeżeli do 2050 roku cała populacja nie przejdzie na dietę zbliżoną do wegetariańskiej, czeka nas katastrofalny kryzys zasobów wody i żywności – ostrzegają naukowcy z Międzynarodowego Instytutu Wody w Sztokholmie. Czy odpowiedzią na ten problem może być produkcja mięsa in vitro?"

http://vege.com.pl/temat-miesiaca/3436.html

Chyba w Focusie już o tym czytałam jakiś czas temu. Co wy na to?
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!