Niemedyczne forum zdrowia
20-04-2024, 11:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mięso to mięso  (Przeczytany 10869 razy)
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« : 29-11-2014, 18:37 »

"Podczas rutynowej kontroli na terenie centrum handlowego w Wólce Kosowskiej, Straż Graniczna odkryła w kilku sklepach z mięsem przeznaczonym do barów, mięso niewiadomego pochodzenia. Było ono przygotowane do regularnej sprzedaży. Właścicielami sklepów jak i towaru byli nielegalnie przebywający w Polsce Wietnamczycy".
"Mięso zostanie teraz przebadane genetycznie, gdyż istnieje duże prawdopodobieństwo, że część to mięso z psów".

 - http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/476528,podejrzane-mieso-z-wolki-kosowskiej-mialo-trafic-do-wietnamskich-barow-to-mieso-z-psow.html
« Ostatnia zmiana: 01-12-2014, 14:27 wysłane przez Nieboraczek » Zapisane
Maninthemirror
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 19-08-2014
Skąd: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 121

« Odpowiedz #1 : 29-11-2014, 19:33 »

Na wyjeździe służbowym w Chinach pytam pracownika składu czy jedzą psy na co on, że nie. Pytam czemu, słyszałem, że u was się jada. On mówi jedlibyśmy, ale już nie ma co. Za to kilka dni później byłem w zoo safari na obrzeżach kantonu i widziałem tam krowy. Co kraj to obyczaj...
« Ostatnia zmiana: 01-12-2014, 14:28 wysłane przez Nieboraczek » Zapisane

Dziś zrób coś, czego innym się nie chce ...a jutro będziesz miał to, czego inni pragną
scorupion
« Odpowiedz #2 : 29-11-2014, 19:45 »

Myślicie, że psie mięso jest trujące?
Zapisane
Maninthemirror
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 19-08-2014
Skąd: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 121

« Odpowiedz #3 : 30-11-2014, 12:56 »

Myślę, że w Wólce Kosowskiej dziś mieszka więcej Wietnamczyków i Chińczyków niż rdzennych Polaków, a skoro tak się lubują w psim mięsie to takie tam się znajduje msn-wink. Jakiś Chińczyk restaurator w Warszawie ostatnio próbował otworzyć knajpę z psiną, a mięso miało być z lokalnych schronisk.
Zapisane

Dziś zrób coś, czego innym się nie chce ...a jutro będziesz miał to, czego inni pragną
scorupion
« Odpowiedz #4 : 30-11-2014, 14:25 »

No właśnie, psie mięso nie jest trujące, jedzenie go to kwestia gustu i przyzwyczajeń.
Zapisane
Namidairo
« Odpowiedz #5 : 01-12-2014, 10:03 »

Człowiek chyba też nie jest trujący? Po co jeść zwierzęta jak można jeść ludzi. Idealny skład mięsa, dość duży mózg starczający na długo (podroby są najzdrowsze). Najlepiej chyba spożywać mięso z biosłonejczyków, bo zawiera najmniej toksyn i rtęci.
« Ostatnia zmiana: 01-12-2014, 10:10 wysłane przez Namidairo » Zapisane
scorupion
« Odpowiedz #6 : 01-12-2014, 10:37 »

Mięso ludzkie może być szkodliwe ze względu na zawartość prionów, ale niektórzy wyszli z takiego samego założenia jak ty, historia pokazuje, że kanibalizm występował wśród ludów pierwotnych nawet jeszcze w XX wieku, okazjonalnie też i wśród ludzi cywilizowanych do dziś.
Smacznego.
Zapisane
Maninthemirror
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 19-08-2014
Skąd: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 121

« Odpowiedz #7 : 01-12-2014, 14:23 »

Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę msn-wink. Paracelsus.
Zapisane

Dziś zrób coś, czego innym się nie chce ...a jutro będziesz miał to, czego inni pragną
Dużagosia
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 476

« Odpowiedz #8 : 01-12-2014, 19:04 »

Miałabym ochotę na grzankę z móżdżkiem  pewnego biosłonejczyka o imieniu Namidairo ale nie wiem czy mnie ilość zadowoli.
Zapisane
Gibbon
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: Nie stosuję.
Wiedza:
Wiadomości: 1.370

« Odpowiedz #9 : 01-12-2014, 19:12 »

Raczej ciężko go nazwać Biosłonejczykiem.
Zapisane
Opiotr
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 24.05.2012
Wiedza:
Wiadomości: 510

« Odpowiedz #10 : 01-12-2014, 19:13 »

Miałabym ochotę na grzankę z móżdżkiem  pewnego biosłonejczyka o imieniu Namidairo ale nie wiem czy mnie ilość zadowoli.
Nie przesadzaj z glutenem Koleżanko.
Zapisane

"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers
Namidairo
« Odpowiedz #11 : 01-12-2014, 20:02 »

Miałabym ochotę na grzankę z móżdżkiem  pewnego biosłonejczyka o imieniu Namidairo ale nie wiem czy mnie ilość zadowoli.
Sądząc po Twoim nicku, ilość raczej będzie niezadowalająca. Trzeba o wiele więcej aby Cię nasycić msn-wink
« Ostatnia zmiana: 01-12-2014, 20:13 wysłane przez Namidairo » Zapisane
scorupion
« Odpowiedz #12 : 01-12-2014, 20:40 »

Może to być kwestia wielkości twojego mózgu, a nie nicku Dużej.
Zapisane
Dużagosia
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 476

« Odpowiedz #13 : 01-12-2014, 20:47 »

No właśnie.
Zapisane
Namidairo
« Odpowiedz #14 : 01-12-2014, 20:55 »

Może to być kwestia wielkości twojego mózgu, a nie nicku Dużej.
Być może. Ale wątpie aby nawet mój mózg był w stanie zaspokoić jej apetyt :p
« Ostatnia zmiana: 01-12-2014, 21:08 wysłane przez Namidairo » Zapisane
Maninthemirror
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 19-08-2014
Skąd: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 121

« Odpowiedz #15 : 01-12-2014, 21:05 »

No i do takich rozmów nadaje się właśnie czat smile.
Zapisane

Dziś zrób coś, czego innym się nie chce ...a jutro będziesz miał to, czego inni pragną
scorupion
« Odpowiedz #16 : 01-12-2014, 22:32 »

Raczej na kafeterię ten post się nadaje:

Człowiek chyba też nie jest trujący? Po co jeść zwierzęta jak można jeść ludzi. Idealny skład mięsa, dość duży mózg starczający na długo (podroby są najzdrowsze). Najlepiej chyba spożywać mięso z biosłonejczyków, bo zawiera najmniej toksyn i rtęci.

Jaka tu myśl autorowi przyświecała? O ile w ogóle jakaś.
Zapisane
Maninthemirror
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 19-08-2014
Skąd: Nizina Mazowiecka
Wiadomości: 121

« Odpowiedz #17 : 01-12-2014, 22:38 »

Dla mnie to jest kiepski żart albo objaw oczyszczania organizmu (zawroty głowy, omamy wzrokowe, nerwice lękowe) msn-wink.
Zapisane

Dziś zrób coś, czego innym się nie chce ...a jutro będziesz miał to, czego inni pragną
Domi5
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 16-06-2011
Wiedza:
Wiadomości: 1.414

« Odpowiedz #18 : 02-12-2014, 02:07 »

To był żart. ;-)
Zapisane
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« Odpowiedz #19 : 04-12-2014, 18:38 »

 - http://natemat.pl/126089,szynka-z-psa-lub-aromatyczna-kielbasa-z-kota-to-takze-europejski-przysmak-a-nie-wymysl-azjatyckiej-biedoty

"Do dziś mięso z psów i kotów spożywa się w Szwajcarii. Niektóry źródła mówią jedynie o czterech kantonach: Lucerna, Appenzell, Jura i Berno. Inne zaś podają, że jest to tradycja żywieniowa na terenie całego kraju. Bogaci Szwajcarzy obalają przekonanie, że jedzenie domowych pupilów to domena jedynie biedoty. Według francuskiego dziennika "Le Figaro", psinę i kocinę jada 3 proc. mieszkańców tego kraju".
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!