Niemedyczne forum zdrowia
20-10-2017, 14:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Radiobiosłone --> www.radiobioslone.pl
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Macerat z korzenia prawoślazu  (Przeczytany 9886 razy)
Pablo
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 40
MO: 21-08-2006
Skąd: Wielkopolska
Wiadomości: 386

« : 30-01-2009, 08:40 »

Cytat od: Grażyna, 29-01-2009 21:26
Zalać 1 łyżkę korzenia 1 szklanką zimnej/letniej wody i odstawić na 6-8 h. Odcedzić. Macerat w kubku wstawić do większego garnuszka z wodą, a ten lekko podgrzać na kuchence. Wypić ciepły - powoli, małymi łykami (podobnie jak pije się napary lub wywary z ziół - co to macerat, co napar, a co wywar, można znaleźć w google).
Pić 2-3 x dziennie w przypadku suchego kaszlu.
 
Z moich obserwacji - pijąc przygotowaną porcję, najlepiej nastawiać następną porcję, gdyż dłużej przechowywany, jest niedobry, a nawet może spowodować luźny stolec.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!