No proszę. Kto by się spodziewał?
http://gotowanie.onet.pl/1566983,,najzdrowsze_pozywienie_na_swiecie,artykul.htmlPrawdę mówiąc, to co jemy prawdopodobnie ma mniejsze znaczenie od tego, w jakim stopniu pokarm ten został przetworzony. Pełnowartościowy posiłek o minimalnym stopniu przetworzenia zawiera cały zestaw składników odżywczych, fitochemikaliów, enzymów, witamin, minerałów, przeciwutleniaczy, substancji przeciwzapalnych i zdrowych tłuszczów, dzięki którym z łatwością dożyjesz w dobrej kondycji nawet do stu lat.
Białko (słowo, które pochodzi z greckiego i oznacza „o dużym znaczeniu”) jest składnikiem każdej dotychczas badanej diety. Mięso, pomimo złej sławy, może być zdrowym pokarmem, jeżeli (i jest to niezwykle istotne) pochodzi ze zwierząt, które były hodowane na pastwiskach, zamiast w zamkniętych fermach hodowlanych, i którym nigdy nie podawano antybiotyków i hormonów.
itd.