Machos, odstaw jajka na 2 tygodnie i daj znaæ czy przypadkiem ³ydki nie przesta³y boleæ.
A sk±d taki durny wniosek, przeczyta³e¶ jaki¶ post z przesz³o¶ci? Nie wpieraj mi czego¶, czego nie mam, nie odczuwam. To nie u mnie. Nie mam najmniejszego problemu z nogami, a co dopiero z ³ydkami. Przed Bios³one nie mog³em staæ w nocy w pracy, bo bola³y mnie nogi, wiêc siada³em na krze¶le, by dokoñczyæ robotê. Teraz znowu stojê, wróci³em do sprawno¶ci sprzed 15 lat.
Dodam, ¿e ja jestem stworzony do jedzenia jaj. Kiedy zabraknie mi ich choæby na dwa dni, po prostu ich szukam. Nie pomaga jedzenie warzyw, czy miêsa, czy picie KB.
Spokoadam, kombinuj z jedzeniem dalej, twoje choroby z dietetyczn± mask±.
Co maj± jajka do trybu pracy Machosa?
Czy uwa¿asz, ¿e odstawiaj±c jajka i graj±c na weselach bêd±c na nogach ca³e noce przestan± go boleæ ³ydki?
Mam lepszy pomys³.
Machos odstaw pracê na 2 tygodnie i zobacz czy Ciê ³ydki przypadkiem nie przesta³y boleæ.
Mam prawo byæ zmêczony. Dzi¶ przed po³udniem wyruszam w Polskê, ponad 200 km od domu. Na miejscu rozstawiam 300 kg sprzêtu. W nocy stojê, ale te¿ chodzê, bo d¼wigam na sobie akordeon jak potrzeba. Rano sprzêt muszê spakowaæ, a pó¼niej odpoczynek.
Co wiêcej, nie raz zdarza³o siê, ¿e musia³em zje¶æ co¶ innego i zawsze czu³em, ¿e to nie by³o to czego organizm potrzebuje z rana. Potwierdza to niejedna osoba z mojego otoczenia, ¿e nie ma nic lepszego od jajek na ¶niadanie. Jedyne co mo¿e próbowaæ dorównaæ jajkom na ¶niadanie to koktajl b³onnikowy.
Ja mam jeszcze lepiej. Bywaj± takie dni, ¿e jajka jem na ¶niadanie i przed snem, a testowa³em (³oj!) mnóstwo wariantów, ¿eby pój¶æ normalnie spaæ.
Machos mo¿esz napisaæ przepis na takie nale¶niki? Nigdzie na forum nie mogê go znale¼æ.
Na jednego omleta jedno jajko, trochê wody i ³y¿ka np m±ki ry¿owej b±d¼ kukurydzianej, szczypta soli i na patelniê. Przyrumieniæ z jednej i z drugiej strony i mo¿na wcinaæ z czym siê chce, na s³odko z jakim¶ d¿emikiem w³asnej roboty lub mo¿na po³o¿yæ na to parê plasterków szynki i sera ¿ó³tego, z³o¿yæ na pó³ i jeszcze podpiec na patelni, te¿ pycha.
Albo mo¿na zrobiæ nale¶niki: 2 jajka, 400 ml wody i 8 ³y¿ek m±ki bezglutenowej (po 2 ³y¿ki gryczanej, kukurydzianej, ziemniaczanej i ry¿owej), szczypta soli. Ciasto ma byæ rzadkie, takie lej±ce i sma¿yæ tak jak nale¶niki, na lekko nat³uszczonej patelni.
W³a¶nie. Ciasto ma byæ lej±ce, rzadkie, (¿ona miesza w blenderze) i na patelniê. Potrzeba trochê praktyki.