Jack
Offline
Płeć:
MO: sierpień 2010
Wiadomości: 230
|
|
« Odpowiedz #240 : 04-07-2011, 22:34 » |
|
Wprowadzając MO zacznij od 1/4 dawki i obserwuj reakcje organizmu. Z tego co widzę, to przed Tobą długa droga do zdrowia, a jak już zapewne przeczytałaś, organizmu nie należy poganiać. Co do soku z cytryny, jeśli nie masz uczulenia na cytrusy, to przy tak małych ilościach nie powinno być problemu.
|
|
« Ostatnia zmiana: 05-07-2011, 10:34 wysłane przez Apollo »
|
Zapisane
|
Pacjent - stan umysłu.
|
|
|
miki
|
|
« Odpowiedz #241 : 15-07-2011, 19:25 » |
|
Jestem nowym użytkownikiem forum. Od tygodnia zacząłem zmieniać swoje żywienie. Mam pytanie w związku z I etapem diety - czy można do kawy dodawać odrobinę mleka?
|
|
« Ostatnia zmiana: 08-08-2011, 13:17 wysłane przez Lilijka »
|
Zapisane
|
|
|
|
Edit.mazur
Offline
Płeć:
Wiek: 49
MO: 01.11.2011
Skąd: Ostrowiec
Wiadomości: 117
|
|
« Odpowiedz #242 : 09-08-2011, 18:27 » |
|
Witam, jestem nowym forumowiczką, mam problem z dzieckiem 14 lat, pojawiły się silne bóle głowy nad lewym oczodołem oraz boli tył głowy, dodatkowo zdążają się zasłabnięcia. Czy może to być efekt oczyszczania? Zmieniliśmy też sposób żywienia więcej surówek oraz gotowanie na parze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Sobol
|
|
« Odpowiedz #243 : 10-08-2011, 08:52 » |
|
Witam, jestem nowym forumowiczką, mam problem z dzieckiem 14 lat, pojawiły się silne bóle głowy nad lewym oczodołem oraz boli tył głowy, dodatkowo zdążają się zasłabnięcia. Czy może to być efekt oczyszczania? Zmieniliśmy też sposób żywienia więcej surówek oraz gotowanie na parze.
Czy stosujecie MO? Czy dziecko nie uległo urazowi mechanicznemu? Pytam o kręgosłup w odcinku szyjnym? Więcej surówek i gotowanie na parze, jeśli piszemy tylko o zmianie diety, może co najwyżej spowodować problemy trawienne, a nie takie sensacje. Chyba że, stosujesz inne rzeczy, o których nie wspomniałaś.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edit.mazur
Offline
Płeć:
Wiek: 49
MO: 01.11.2011
Skąd: Ostrowiec
Wiadomości: 117
|
|
« Odpowiedz #244 : 11-08-2011, 15:01 » |
|
Stosujemy MO ponad pół roku, dziecko do tej pory nie miało żadnych problemów większych ze zdrowiem, nie uległo urazowi. Niepokojące są te bóle głowy z zasłabnięciami. Badania robione były kriw, moczy, EEG i tomografii - nic nie wykazało niepokojącego.
|
|
« Ostatnia zmiana: 12-08-2011, 00:15 wysłane przez Solan »
|
Zapisane
|
|
|
|
Aisha
Częsty gość
Offline
MO: nie stosuję
Wiadomości: 71
|
|
« Odpowiedz #245 : 11-08-2011, 18:05 » |
|
Edit.mazur a EKG, może to serce?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edit.mazur
Offline
Płeć:
Wiek: 49
MO: 01.11.2011
Skąd: Ostrowiec
Wiadomości: 117
|
|
« Odpowiedz #246 : 12-08-2011, 06:25 » |
|
EKG dziecko jeszcze nie miało robione, warto zatem wziąć pod uwagę
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Aisha
Częsty gość
Offline
MO: nie stosuję
Wiadomości: 71
|
|
« Odpowiedz #247 : 13-08-2011, 06:07 » |
|
Edit.mazur moim zdaniem jeżeli decydujesz się na diagnostykę, to EKG jest badaniem podstawowym w przypadku zasłabnięć.
|
|
« Ostatnia zmiana: 14-08-2011, 13:48 wysłane przez Apollo »
|
Zapisane
|
|
|
|
Pacio
Offline
Płeć:
Wiek: 34
MO: 10.01.2011
Skąd: Stargard
Wiadomości: 57
|
|
« Odpowiedz #248 : 14-08-2011, 15:42 » |
|
Czy można po przebudzeniu wczesnym rankiem wypić miksturę i iść dalej spać do poranka? Czy podczas snu mikstura działa jak powinna?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
K'lara
|
|
« Odpowiedz #249 : 14-08-2011, 15:52 » |
|
Czy można po przebudzeniu wczesnym rankiem wypić miksturę i iść dalej spać do poranka? Czy podczas snu mikstura działa jak powinna?
Odpowiem Ci, bo jak Cię Skorupion dorwie, to tylko TataKaji będzie miał o czym pisać . A więc tak, tak, tak. Pisaliśmy o tym przysłowiowe sto razy.
|
|
« Ostatnia zmiana: 14-08-2011, 16:08 wysłane przez Iza38K »
|
Zapisane
|
|
|
|
Silverti
|
|
« Odpowiedz #250 : 14-08-2011, 19:18 » |
|
Witam! Piję MO od 5 tygodni oraz koktajle 2 dziennie od miesiąca. Planuję zastosować dietę prozdrowotną, gdyż podejrzewam u siebie candydozę. W pierwszym etapie jest mało dozwolonych produktów, akurat nie jem mięsa i tu właśnie napotkałam na problem, gdyż z tego, co przeczytałam pozostają mi jedynie jajka z produktów białkowych. Zapewne po 3 dniach jedzenia jajek na obiad będę czuła już przesyt. W związku z tym mam pytanie, czy tofu jest dozwolone? To sfermentowana soja, więc może przejdzie w pierwszym etapie? Albo coś innego białkowego, czego Pan Słonecki nie wymienił na liście?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iza38K
|
|
« Odpowiedz #251 : 14-08-2011, 20:16 » |
|
A ryby jesz? Z "naszego" punktu widzenia, niejedzenie mięsa jest błędem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Silverti
|
|
« Odpowiedz #252 : 15-08-2011, 18:53 » |
|
Nie, nie jem rybek. Wiem, jaki jest Wasz punkt widzenia, szanuję go, trochę już poczytałam forum i jako tako orientuję się w tematyce. W międzyczasie dowiedziałam się, że w niektórych wersjach diety antygrzybicznej można jeść ser kozi w pierwszym etapie. To by mnie nawet ratowało .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Pepermint
|
|
« Odpowiedz #253 : 18-08-2011, 07:56 » |
|
Witajcie. Ja również jestem nowa, choć forum czytam od 2008 roku. Nie doszukałam się odpowiedzi na następujące pytanie. Czy skorupki jaj (nieprzegotowane) można odkażać roztworem z citroseptu (słyszałam, że ma właściwości również dezynfekujące), zamiast srebra koloidalnego?
|
|
« Ostatnia zmiana: 18-08-2011, 08:52 wysłane przez Apollo »
|
Zapisane
|
|
|
|
Simao
|
|
« Odpowiedz #254 : 18-08-2011, 13:34 » |
|
W jakim celu chcesz je odkażać? Czyżby pojawił się pomysł sproszkowania ich i podawania w celu uzupełniania wapnia?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rif
|
|
« Odpowiedz #255 : 18-08-2011, 21:10 » |
|
W jakim celu chcesz je odkażać? Czyżby pojawił się pomysł sproszkowania ich i podawania w celu uzupełniania wapnia?
Oj Simao, w kolejnym wątku widać, że masz spore braki w wiedzy. Weź się za lekturę, bo naprawdę ciężko będzie z Tobą. Ktoś Ci już to radził.
|
|
« Ostatnia zmiana: 19-08-2011, 06:37 wysłane przez Apollo »
|
Zapisane
|
|
|
|
Aisha
Częsty gość
Offline
MO: nie stosuję
Wiadomości: 71
|
|
« Odpowiedz #256 : 20-08-2011, 14:21 » |
|
Zadam tutaj pytanie, mam nadzieję, iż w dobrym wątku. Otóż : mam problem ze skórą, pojawiają się zmiany coś pomiędzy AZS a łuszczycą. Zmiany pojawiają się okresowo, najczęściej zimą, trwają do lata - goją się ładnie na słońcu. Poza tymi zmianami skórnymi czuję się b. dobrze. Jelita pracują prawidłowo - tak jak pisze Mistrz, stolec jest "zdrowy" tzn - jak kiełbasa, w jednym kawałku, nie widać żadnych niestrawionych kawałków pożywienia, 2 - 3 razy dziennie bez zbędnego wysiłku. Ból brzucha, wzdęcia, biegunki, zaparcia, gazy - brak. Odżywiam się racjonalnie, żadnych słodyczy, kupnych zapychaczy. Produkty glutenowe spożywam od czasu do czasu (najczęściej jest to żytni chleb razowy, ziarna mielone na kamiennych żarnach, wypalany w piecu, na zakwasie), jednakże w ilościach b. małych. Nie zauważyłam ani pogorszenia stanu skóry po spożyciu produktów glutenowych ani polepszenia gdy tych produktów nie spożywam. Kosmetyków używam tylko jak najbardziej naturalnych - mydło szare albo z Aleppo, do ciała oleje i oliwki (jojoba, z oliwek, arganowy, winogronowy). Żadnych antyperspirantów, proszki do prania dla niemowląt (dzidziuś, lovella, jepl) lub orzechy. Żadnych syntetycznych tkanin nie używam (najczęściej 100% bawełniane ubrania mam). A zmiany skórne jak są tak były. Obecnie - z uwagi na fakt, iż tego lata słońca bardzo niewiele - zmiany są głównie pod pachami i w pachwinie. Czy ktoś z Was ma może pomysł co mogę jeszcze wyeliminować, zmienić? Dodam, iż wg lekarzy medycyny jestem genetycznie obciążona chorobami skóry, gdyż moja babcia i jej syn (mój wujek) chorują na łuszczycę. Zmiany stają się bardziej zaognione pod wpływem stresu i przed miesiączką. Nie swędzą, nie łuszczy się na nich skóra. Są bardzo atypowe nawet jak na Atopowe zapalenie skóry. Proszę o radę, pomoc.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Iza38K
|
|
« Odpowiedz #257 : 20-08-2011, 14:27 » |
|
Koleżanka natknęła się na ten wątek?: http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=5664.0Na Twoim miejscu zaczęłabym pić MO (to nie boli, zapewniam), zastosowała DP i na jakieś dwa, trzy lata zapomniała o glutenie i modliła się o infekcję z gorączką.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Aisha
Częsty gość
Offline
MO: nie stosuję
Wiadomości: 71
|
|
« Odpowiedz #258 : 20-08-2011, 14:41 » |
|
Dziękuję. Odnośnie picia MO - przymierzam się. Obecnie jestem w pracy w terenie. Codziennie ssę olej przez 20 minut, potem płuczę usta aloCITEM i piję sam aloCIT. Smaruję też zmiany aloCITEM. Jak wrócę do domu i ustabilizuje mi się rytm życia - wdrożę. KB jak jestem w domu piję :-) O glutenie dzisiaj rano po przebudzeniu postanowiłam zapomnieć :-) nie będzie to dla mnie wielką stratą smakową. Dziękuję Ci jeszcze raz za tego linka, dzięki niemu zrozumiałam, dlaczego obecnie moje zmiany na skórze uległy pogorszeniu - z nieswędzących i niezaognionych stały się swędzące (jak diabli) i zaognione. Skóra się regeneruje :-)
|
|
« Ostatnia zmiana: 20-08-2011, 14:51 wysłane przez Aisha »
|
Zapisane
|
|
|
|
Aisha
Częsty gość
Offline
MO: nie stosuję
Wiadomości: 71
|
|
« Odpowiedz #259 : 20-08-2011, 19:14 » |
|
Mam pytanie, może już ono padło, jednakże - na FORUM jest tyle wątków, tyle wiedzy, tyle mądrości, ale też tyle czasu człowiekowi potrzeba, by to wszystko przeczytać, przyswoić, przetrawić i wdrożyć w życie, iż... łatwiej czasami zapytać, a nuż życzliwe dusze skierują do odpowiedniego linka :-). Moje pytanie brzmi: czy będąc na diecie bezglutenowej "DP" i jedząc na mieście, w restauracjach, baczną uwagę kierujecie na to, czy w daniu nie ma dodatku mąki - np. sosy mogą być mąką zagęszczane, np. w plackach ziemniaczanych jest mąka, mięso może być otoczone mąką przed smażeniem, itd. itp. Czy takie dodatki mąki też są szkodliwe?
|
|
« Ostatnia zmiana: 20-08-2011, 19:58 wysłane przez Solan »
|
Zapisane
|
|
|
|
|