Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

W ramach przychylania nam nieba

Zaczęty przez scorupion, 09-10-2012, 13:36

Skorupion

W końcu i w maszej umęczonej ojczyźnie zrobiło się europejsko, a nawet światowo. Nagi dżentelmen spacerował ulicami w Toruniu. 

Skorupion

Sytuacja nabiera rumieńców. Wugląda na to, że Trump zwariował.

Gibbon

Skorupion

Raczej nie, ale wśród otoczenia to kilku dżentelmenów na pewno. Dla mnie to dziwne, że jeszcze nie wybuchła kowbojska wojna domowa.

Gibbon

Tymczasem u nas:

Polski Kościół katolicki, we współpracy z rządem, przygotowuje plan działania na wypadek kryzysu lub wojny. Przewodniczący Episkopatu abp Tadeusz Wojda potwierdził te informacje w rozmowie z PAP 6 kwietnia 2026 r

Skorupion

Pewnie chodzi o dodatkowe miejsca na cmentarzach.
Dziwaczna ta wojna, ta nieco zapomniana na Ukrainie również. Trumpa ustawili do pionu wojskowi, miał mały buncik, stąd brak zapowiadanego na dzisiejszą noc apokaliptycznego ataku.
Czy jakikolwiek problem został rozwiązany? Żaden, gra się toczy dalej. Mam wrażenie, że coś, ktoś albo dużo ktosiów , czyli czapa nad politykami, toczy również swoją wojnę.

Skorupion

A wiecie, że to kobiety są największymi ofiarami wojny, bo tracą w niej mężów, ojców i synów?

Gibbon

Mają pecha, że nie należą do wybranych:

CytatW Izraelu służba wojskowa kobiet jest obowiązkowa, co wyróżnia ten kraj na tle większości państw świata. Zasady te wynikają z doktryny ,,armii ludowej", w której obrona państwa jest wspólnym obowiązkiem wszystkich obywateli.

Skorupion

A tu piekło kobiet w Polsce:
Polska
kobiety: 60 lat
mężczyźni: 65 lat
Rumunia
kobiety: ok. 62–63 (stopniowo rośnie)
mężczyźni: 65
Bułgaria
kobiety: ok. 62
mężczyźni: 64–65
W pozostaych krajach Eurokołchozu wiek emerytalny jest równy.

A kto mi powie dlaczego kobieta po zatankowaniu paliwa i zapłacenie rusza spod dystrybutora średnio około trzy godziny?

Skorupion

Wczoraj w Żabce widziałem dwóch dżentelmenów, którzy złożyli przed ekspedientką uroczyste ślubowanie, że już więcej nie kupią ani jednej małpki.

Skorupion

Zainspirowany tym wydarzeniem szybko pobiegłem do domu, a w tak zwanym międzyczasie jeszcze zdążyłem wysłać list do Melanii Trump, że biorę z nią ślub. W korytarzu koło kibla wobec Kierownka USC, którego akurat nie było, zożyłem ślubowanie, a przechodzący obok tragarze je potwierdzili. Pomyślałby ktoś, że pochopny ruch, ale tak pomyślałby tylko człowiek naiwny i mało doświadcziony. Przecież w każdej chwili moge złożyć kontrślubowanie.

Gibbon

Skorupion

Piękna para.
Notariusz, który wczoraj był przy ślubowaniu sędziów w Sejmie potwierdził, że sędziowie, którzy składali swoją przysięgę widzieli w tym czasie Prezydenta! Prawdopodobnie chodziłło o serek homogenizowany "President"
Konkluzja. Rządzą nami wariaci.

Skorupion

Ważna społecznie sprawa. W obronie równości i wykluczonych kobiet od jutra co drugi milicyjny radiowóz ma mieć na dachu kurę zamiast koguta.

Skorupion

Orban przegrał, dobrze to czy źle? Nie ma takiego wyboru, jest źle i źle. Podobnie jak w naszej umęczonej ojczyźnie i na świecie, gdzie Chiny są zamordystyczne i wprowadziły terror elektroniczny doskonały, gdzie Eurokołchoz próbuje robić to samo, ale jest fajtłapowaty i USA z Izraelem, którym odwaliło.

Skorupion

Skąd tylu złych ludzi, wariatów i różnych popaprańców na świecie? Idźcie do najbliższego szpitala, przychodni, kliniki, są pełne. Każdy tam na coś choruje, bardziej lub mniej. Zawodzą różne organy, źle funkconują, jest ból, cierpienie, dysfunkcjonalność. To samo dzieje się z mózgiem. Bakterie, wirusy, grzyby, toksyny, stres, media, promieniowanie i wiele nnych uszkadza tkanki. A jeśli dodać do tego wady genetyczne, opętanie, religię, głupie środowisko, codzienną walkę o przetrwanie i wypróżnianie się demonów do mózgu  (u lewactwa) to mamy ludzkość w całej okazałości. Historię tej ludzkości stanowią głównie wojny, rabunki, grabieże, gwałty, wyrzynanie się nawzajem, ludobójstwa, podboje, zdrady, niewolnictwo, podłość, głód, choroby i wszystko inne co najgorsze.

Skorupion

Rządząca Kolalicja uśmiechających się do siebie z serduszkami w klapie, miośników psiecków, rybiecków i innych, uczyniło z przeciętnego obywatela żula zbierającego butelki hehehe.

Gibbon

Pamiętacie program "Chrust+"?

Skorupion

Oczywiście, że rodzą, Gazeta Wyborcza ma rację. Ja urodziłem trójkę, a czwarte w drodze. Tylko nienawistnicy gadają inaczej.

Skorupion

Czy mamy czasy ostateczne? bo wielu jasnowidzów lata temu mniej więcej na 2026 - 2028 przepowiadało przegląd dusz i przyjście Mesjasza albo na odwrót. W sumie bez znaczenia i tak to wszystko jest kompletnie bez sensu. Różne mniejsze i większe cwaniaki na przestrzeni dziejów próbowali udowodnić, że życie ma jakiś sens. No niby jaki? Że reinkarnacja? Może, ale po co życ wiele razy. tak samo głupie jak raz. Albo niebo? A po co żyć w niebie? Wszystko to jest świrnięte., a szczególnie człowiek kosmiczna pokraka.