Rzekomo najpopularniejsze dania serwowane w Polskich restauracjach.
http://stylzycia.newsweek.pl/9-najpopularniejszych-potraw-w-2014-r-newsweek-pl,artykuly,353664,1.html#utm_source=rasp&utm_medium=click&utm_campaign=alertSG#fp=nwW ostatnim czasie sushi zawitało jednak pod strzechy, powodując obniżenie cen i zwiększając dostępność produktów do samodzielnego przyrządzania. Polacy, którzy przejedli się już mięsem, chętnie sięgają po lekkostrawny posiłek rodem z Japonii.
U mnie w mieście coraz więcej lokali serwuje te lekkostrawne cudo.
Ta tłusta, morska ryba, poza wartościami smakowymi, jest również bardzo zdrowa – zawiera wiele składników mineralnych oraz kwasów tłuszczowych omega-3 (choć pod tym względem nie należy do czołówki – łosoś zawiera cztery razy więcej tych kwasów), jest za to jedną z najbogatszych w magnez ryb.
Problemy z magnezem? Jedz bardzo zdrowego halibuta! Za mało kwasów omega 3,6,9,12,15,18? Łosoś. Tylko broń Boże norweski. Zdrowszy atlantycki wyprodukowany w Polsce.
Skoro surowa ryba w sushi nie zabija, to czemu nie jeść surowej wołowiny?
Mój ulubiony twór tegoż autora.