Niemedyczne forum zdrowia

BLOK PORAD, POMOCY I WYMIANY DOŚWIADCZEŃ => Wziąłem zdrowie w swoje ręce => Wątek zaczęty przez: Xemonoj 09-04-2015, 15:07



Tytuł: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Xemonoj 09-04-2015, 15:07
Mam takie pytania do osób, które, gdy kiedyś rozpoczęły stosowanie MO, KB, DP, ZZO i ogólnie, wiedzy z portalu i forum bioslone, nie jadły glutenu, a teraz już go jedzą.
Bardziej, lecz nie tylko, chodzi mi o osoby, którym gluten szkodził, ale gdy wyzdrowiały -przestał szkodzić.

Ile możecie go jeść?
Czy na przykład talerz pierogów?
Czy raczej tylko jeden pieróg?
Co się stanie, jak zjecie go trochę za dużo?
Szczelne jelita sprawią, że nic, czy wrócą objawy alergiczne?


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Kiciorniczka 09-04-2015, 17:29
A ja mam pytanie inne: po co do niego w ogóle wracać?


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Gibbon 09-04-2015, 18:35
Cytat
nie go

Cytat
wogole


Cytat
pytanie inne

Po to żeby móc zjeść pierogi.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Xemonoj 09-04-2015, 18:37
Pierogi, pizzę.
Mistrz napisał, że zdrowy człowiek może go jeść, a ja tak bardzo lubię pierogi.
http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=17307.125;


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Luciano 09-04-2015, 18:40
Dokładnie tak jak napisał Gibbon: aby móc cieszyć się niektórymi potrawami. Mnie osobiście marzy się chleb ze smalcem.

Dość ciekawy temat zafundował nam autor wątku.

Kiciorniczko, kobieto, bardzo cię proszę, zamiast 10 postów dziennie napisz jeden, ale po polsku!


Tytuł: Odp:
Wiadomość wysłana przez: Antonio 09-04-2015, 20:15
Pierogi ohydne są najczęściej... Denna i biedna to potrawa. To już wolę chleb ze smalcem albo pizzę ;). Czasami coś takiego zjem i żyję jakoś.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Kiciorniczka 09-04-2015, 20:58
Uwielbiam was, bo oczywiscie nikt nie odpowiedzial na pytanie Xsemonoj tylko moja polszczyzna na tapecie. Po tylu latach nie zmienie tego z dnia na dzien przeciez. Mam juz abecadlo wiec zaczynam u podstaw.
 Luciano, facet nie mow do mnie kobieto bo tego nie cierpie. A posty bede pisac bo chce sie cos konkretnego dowiedziec po to tu jestem, oprocz tego zalicze kurs Polskiego wyjdzie mi to tylko na dobre


Tytuł: Odp:
Wiadomość wysłana przez: Antonio 09-04-2015, 21:26
Ale ciężko czyta się Twe bezogonkowe pismo. Posty pisać możesz, ale kup sobie ogonki... ;)


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Kiciorniczka 09-04-2015, 21:46
Nie wiem jak sie nazywa ten uklad klawiatury ale ma francuskie znaki, ogonkow brak. Tu nie ma innej klawiatury. Zakupow przez neta nie prowadze. Mam swoje powody. Nie wiem jakie jest z tego wyjscie.

Dla mnie gluten i cukier to jak trucizna. Jest przeciez tyle smaczniejszych rzeczy do jedzenia. Ja jak ugryze od kogos kawalek czegos z chemia to czuje jak mnie pali. Moze mam jakas jazde ale odzwyczailam sie od rzeczy sklepowych calkiem, nie maja smaku.


Nie ma wymówek :-) Proszę korzystać:
http://www.sciweavers.org/i2type/polish-keyboard
http://polish.typeit.org


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Dużagosia 19-04-2015, 19:57
Cytat
oprocz tego zalicze kurs Polskiego wyjdzie mi to tylko na dobre
polskiego z małej litery, piszemy niezależnie od klawiatury.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Dużagosia 19-04-2015, 20:05
Cytat
Denna i biedna to potrawa.
Biedna może jest ale pyszna. Ja po latach niejedzenia glutenu, jak zjem 5 pirogów raz na jakiś czas, nie odczuwam dyskonfortu.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: scorupion 19-04-2015, 20:15
polskiego z małej litery, piszemy niezależnie od klawiatury.
A zdanie zaczynamy z dużej hehehe.

Nie wyzdrowiałem całkiem, jak na przykład Spoko, ale gluten czasami zjem i nie widzę teraz bezpośrednio po spożyciu żadnej reakcji. Fakt, że zjadam rzadko i niewiele, dwa pierogi, kromkę chleba, kawałek ciasta.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Dużagosia 19-04-2015, 20:58
Cytat
A zdanie zaczynamy z dużej hehehe.
Fakt, hehehe.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Nieboraczek 20-04-2015, 10:14
polskiego z małej litery, piszemy niezależnie od klawiatury.
A zdanie zaczynamy z dużej hehehe.

A najlepiej małą jedno, a dużą drugie, żeby rusycyzmy wyrugować.


Tytuł: Odp: Pytania do osób, które po wyzdrowieniu zaczęły jeść gluten.
Wiadomość wysłana przez: Angelika 25-04-2016, 20:11
Glutenu nie jem od września 2012 roku.
Dziś zostałam poczęstowana obiadem, w którym był sos zaprawiany mąką. Ja niestety o tym nie wiedziałam, a osoba która to robiła, zlekceważyła fakt, że nie jem glutenu, bo nie poinformowała mnie o tym, a obiad był dla mnie i dla chłopaka, więc raczej nie znalazłam się tam przypadkowo.
Podczas jedzenia nagle zrobiło mi się słabo, myślałam że zemdleje. Również telepało mnie w środku. W międzyczasie wyszło, co było w obiedzie. Ten stan trwał może 10 min. Z minuty na minutę czułam się coraz lepiej, ale osłabienie trzyma mnie do tej pory czyli już około 8h. Mam nadzieję, że do jutra przejdzie.