Kozaczek
Offline
Płeć:
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159
|
|
« : 20-02-2012, 14:25 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 20-02-2012, 14:28 wysłane przez Kozaczek »
|
Zapisane
|
|
|
|
Domi5
Offline
Płeć:
MO: 16-06-2011
Wiedza:
Wiadomości: 1.414
|
|
« Odpowiedz #1 : 20-02-2012, 22:38 » |
|
Po takim jedzeniu, to będziemy wyglądali jak Pokemony...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kozaczek
Offline
Płeć:
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159
|
|
« Odpowiedz #2 : 21-02-2012, 00:17 » |
|
My? Nam to nie grozi. Niech martwią się tym smakosze fast - foodów.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Domi5
Offline
Płeć:
MO: 16-06-2011
Wiedza:
Wiadomości: 1.414
|
|
« Odpowiedz #3 : 21-02-2012, 21:14 » |
|
My na szczęście już nie mamy takich pokus, ale na pewno znajdą się fani takich wynalazków. Ja to boję się, że nadejdzie taki moment, że trudno będzie kupić coś naturalnego pochodzenia do zjedzenia. Już teraz jest rynek zalany warzywami z Chin i należy uważnie wczytywać się w opisy produktów przed zakupem. ;-(
|
|
« Ostatnia zmiana: 22-02-2012, 09:08 wysłane przez Klara27 »
|
Zapisane
|
|
|
|
Fabularasa
Offline
Płeć:
MO: Luty 2010
Wiedza:
Skąd: Bydgoszcz
Wiadomości: 384
|
|
« Odpowiedz #4 : 21-02-2012, 21:24 » |
|
Już teraz jest rynek zalany warzywami z Chin i należy uważnie wczytywać się w opisy produktów przed zakupem ;-(
Najbardziej bawią mnie etykiety: kraj pochodzenia: Polska, Hiszpania, Włochy. Kliencie wybierz sobie co Ci odpowiada najlepiej. Może dlatego zaopatruje się jedynie na bazarku, u ludzi mających własne gospodarstwo.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Domi5
Offline
Płeć:
MO: 16-06-2011
Wiedza:
Wiadomości: 1.414
|
|
« Odpowiedz #5 : 21-02-2012, 22:16 » |
|
Najbardziej bawią mnie etykiety: kraj pochodzenia Tak, też to ostatnio odkryłam jak chciałm kupić seler naciowy - w kraj pochodzenia było napisane Polska/Hiszpania. Jak się wczytałam, to okazało się, że jedynie zapakowane było w Polsce, w kawałek plastikowego worka...
|
|
« Ostatnia zmiana: 22-02-2012, 09:09 wysłane przez Klara27 »
|
Zapisane
|
|
|
|
Kozaczek
Offline
Płeć:
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159
|
|
« Odpowiedz #6 : 24-01-2013, 21:47 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kozaczek
Offline
Płeć:
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159
|
|
« Odpowiedz #7 : 23-02-2013, 19:37 » |
|
"Wystarczy jeden miesiąc odżywiania się jedzeniem fast-food ażeby wyrządzić wątrobie szkody w takim samym stopniu jak czyni to hepatitis (zapalenie wątroby)". “Wiemy, że ziemniaki smaży się na tłuszczu i dodaje się dużo soli”- mówi jeden z bohaterów programu, doktor Drew Ordon. “Jednakże mało kto wie, że do tychże ziemniaków dodaje się jeszcze cukier. W jakim celu? Właśnie przy jego pomocy kawałeczki ziemniaków uzyskują złocistą, apetyczną i chrupiącą skórkę. Trzeba zauważyć, że smażona cebula i smażony kurczak także są znoszone bardzo źle przez wątrobę. Nieograniczona ilość tłuszczów, zwłaszcza nasyconych, ułatwia rozwój tłuszczowej dystrofii narządu”. - http://www.monitorpolskislowian.iq24.pl/default.asp?grupa=189710&temat=203209
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Kozaczek
Offline
Płeć:
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159
|
|
« Odpowiedz #9 : 16-07-2013, 21:04 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Domi5
Offline
Płeć:
MO: 16-06-2011
Wiedza:
Wiadomości: 1.414
|
|
« Odpowiedz #10 : 16-07-2013, 22:10 » |
|
Powinni w TV ten program pokazać, żeby ludzie przejrzeli na oczy. Dwie części obejrzałam, a jutro dokończę i jestem ciekawa jak ten królik doświadczalny na tym wyszedł. Podziwiam, że ktoś zdrowy zgodził się na taki eksperyment.
|
|
« Ostatnia zmiana: 16-07-2013, 23:39 wysłane przez Agata »
|
Zapisane
|
|
|
|
Lenka
Offline
Płeć:
Wiek: 48
MO: 01.07.09
Skąd: Bydgoszcz
Wiadomości: 567
|
|
« Odpowiedz #11 : 17-07-2013, 08:00 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Fazibazi
Offline
Płeć:
Wiek: 44
MO: 12.2008
Wiedza:
Skąd: Gdynia
Wiadomości: 227
|
|
« Odpowiedz #12 : 19-08-2015, 16:42 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|