Sylwan
Offline
Płeć:
Wiek: 39
MO: 9 września 2014
Skąd: mazowieckie
Wiadomości: 306
|
|
« Odpowiedz #40 : 25-04-2016, 19:49 » |
|
Ciężko w to wszystko uwierzyć, wszędzie trąbią, aby jeść ryby, a tu taki zonk. Czytałem artykuł o mięsach i wiem, że zdrowe nie są, ale że NNKT stają się toksynami... Ciężko się odnaleźć w dzisiejszych czasach w kwestii odżywiania.
|
|
« Ostatnia zmiana: 27-04-2016, 10:15 wysłane przez Gloria »
|
Zapisane
|
|
|
|
Luciano
Offline
Płeć:
Wiek: 35
MO: Listopad 2013
Wiedza:
Wiadomości: 767
|
|
« Odpowiedz #41 : 25-04-2016, 21:45 » |
|
To co w takim razie jest zdrowe? Odnośnie odżywiania rzeczywiście ludzkość nie potrafi się odnaleźć. Natomiast ty miałeś szczęście i trafiłeś do miejsca, gdzie wiedzę popartą doświadczeniem podaną masz na tacy. Nie musisz nawet tego rozumieć. Wystarczy, że spróbujesz i szybko przekonasz się, że zdrowe odżywianie się jest proste jak drut. W miarę zdrowienia może nawet zaczniesz rozumieć jak funkcjonuje organizm ludzki. Może wtedy przestaniesz bać się NNKT. Z drugiej strony, zdaje się, że coraz więcej osób ma problem z nawet tak prostym zadaniem, jakim jest przeczytanie jednego, może dwóch artykułów o odżywianiu się, i przestrzeganiem paru zasad. Cóż, słabi i głupi sami się wykończą, a mądrzy i silni przetrwają. Widocznie tak musi być.
Co do trąbienia i ryb, to jest takie powiedzenie, że tylko zdechłe ryby płyną z prądem rzeki.
|
|
« Ostatnia zmiana: 27-04-2016, 10:14 wysłane przez Gloria »
|
Zapisane
|
Lepiej się z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #42 : 26-04-2016, 18:20 » |
|
Co z tymi rybami? Idąc dalej tym tropem przyjrzyjmy się zaleceniom odnośnie spożywania ryb. Jak już wiemy, nie są one źródłem NNKT. Mimo to znajdują się w nich wielonienasycone kwasy tłuszczowe. A w jakiej formie najczęściej zjadamy owe (niczemu nie winne) rybki? Najlepiej smażonej! Czyli nie dość, że DHA i EPA nie są niezbędne, to podczas obróbki kulinarnej zmieniają się w związki szkodliwe, przyczyniające się do rozwoju chorób w naszym organizmie. Oprócz tego w obecnych czasach w wyniku skażenia środowiska ryby, jak wiemy, obfitują w związki toksyczne takie jak metale ciężkie. Nie należy więc uważać ryby za posiłek zdrowy. Chyba że hodowla, z której pochodzi, jest rzeczywiście ekologiczna, a rybę zjemy na surowo (jak to robią przecież Japończycy) lub np. na parze.
Ja spożywam rybę mrożoną przygotowaną na parze jeden raz w tygodniu.
|
|
« Ostatnia zmiana: 27-04-2016, 10:13 wysłane przez Gloria »
|
Zapisane
|
|
|
|
Mistrz
Offline
Płeć:
MO: 05.03.2000 – 2070
Skąd: Hogwart
Wiadomości: 10.596
|
|
« Odpowiedz #43 : 26-04-2016, 23:46 » |
|
Ja spożywam rybę mrożoną przygotowaną na parze jeden raz w tygodniu.
I jestem zdrów jak ryba, zaiste.
|
|
|
Zapisane
|
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #44 : 27-04-2016, 13:03 » |
|
Czy mam rozumieć, że powinienem zrezygnować całkowicie z jedzenia ryby?
Czy na tak niezdrowy pokarm jakim są ryby mogą sobie pozwolić tylko zdrowi?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Luciano
Offline
Płeć:
Wiek: 35
MO: Listopad 2013
Wiedza:
Wiadomości: 767
|
|
« Odpowiedz #45 : 27-04-2016, 13:51 » |
|
A jak jest napisane w książce/na portalu?
|
|
|
Zapisane
|
Lepiej się z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć.
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #46 : 28-04-2016, 10:51 » |
|
W temacie jedzenia ryb jest dla mnie wszystko jasne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #47 : 01-05-2016, 16:19 » |
|
Nikt nie pisze to może zadam jeszcze jedno głupie pytanie odnośnie jedzenia ryb, bo skoro ja jestem zdrowy jak ryba, a ryba jest zdrowa jak ja to czy nie powinno się wyrzucić ryby z Piramidy Zdrowego Odżywiania?
Ja spożywam rybę mrożoną przygotowaną na parze jeden raz w tygodniu.
"I jestem zdrów jak ryba, zaiste."
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mistrz
Offline
Płeć:
MO: 05.03.2000 – 2070
Skąd: Hogwart
Wiadomości: 10.596
|
|
« Odpowiedz #48 : 02-05-2016, 06:27 » |
|
Ja zaś proponuję nie dawać siebie jako przykład do naśladowania.
|
|
|
Zapisane
|
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #49 : 02-05-2016, 10:15 » |
|
Niewątpliwie nie jestem dobrym przykładem do naśladowania.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Sylwan
Offline
Płeć:
Wiek: 39
MO: 9 września 2014
Skąd: mazowieckie
Wiadomości: 306
|
|
« Odpowiedz #50 : 09-05-2016, 02:48 » |
|
Kolejne chyba głupie pytanie, a może niekoniecznie... Dlaczego puszczamy wiatry po cebulach, brokułach itd.? Słyszałem coś, że są tam jakieś cukry, słyszałem też, że to od siarki w nich zawartej. Czy takie wiatry również potęgują toksemię poprzez wciskanie gazów przez ściany jelita tak jak przy drożdżycy?
|
|
« Ostatnia zmiana: 09-05-2016, 05:51 wysłane przez Gloria »
|
Zapisane
|
|
|
|
Sylwan
Offline
Płeć:
Wiek: 39
MO: 9 września 2014
Skąd: mazowieckie
Wiadomości: 306
|
|
« Odpowiedz #51 : 11-05-2016, 06:42 » |
|
Wie ktoś jak to jest z tymi sprawami? Szczerze ciekawi mnie to...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #52 : 06-06-2016, 08:06 » |
|
Ponieważ korzystam ostatnio z masaży to mam pytania.
-Jaki olejek najlepszy do masażu kręgosłupa? -Czy składniki oleju przenikają do komórek podczas masażu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #53 : 06-06-2016, 15:03 » |
|
Czy te moje pytania są aż tak głupie, że nie warte odpowiedzi?
Do tej pory używamy oliwki do dzieci z Biedronki.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gibbon
Offline
Płeć:
MO: Nie stosuję.
Wiedza:
Wiadomości: 1.370
|
|
« Odpowiedz #54 : 06-06-2016, 15:24 » |
|
Jeżeli masażysta używa jakichkolwiek oliwek to lepiej go sobie darować, chyba że to masaże relaksacyjne.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #55 : 06-06-2016, 18:25 » |
|
Tą odpowiedzią mnie zaskoczyłeś, bo miałem kilku masażystów i używali oliwki, chociaż jeden posypywał chyba talkiem, ale jego masaż był wyjątkowy. U mnie masaż ma na celu zluzowanie sztywności, czyli w pewnym sensie relaksacyjny. Ten masażysta jest darmowy ze służby zdrowia.
|
|
« Ostatnia zmiana: 06-06-2016, 19:25 wysłane przez Kamil »
|
Zapisane
|
|
|
|
Kozaczek
Offline
Płeć:
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159
|
|
« Odpowiedz #56 : 06-06-2016, 18:29 » |
|
Ten masażysta jest darmowy ze służby zdrowia. Teraz wiemy dlaczego z olejkiem. Ty to masz chody.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mbogdan
Offline
Płeć:
Wiek: 71
MO: 2010
Wiedza:
Skąd: Myszków
Wiadomości: 582
|
|
« Odpowiedz #57 : 07-06-2016, 13:08 » |
|
Tak właściwie to jest rehabilitant, a masaż to robi mi na moją prośbę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dasiek
Offline
Płeć:
MO: 17.10.2013
Wiadomości: 127
|
|
« Odpowiedz #58 : 08-06-2016, 08:56 » |
|
Jeżeli masażysta używa jakichkolwiek oliwek to lepiej go sobie darować, chyba że to masaże relaksacyjne.
No chyba, że z oliwką magnezową
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Sylwan
Offline
Płeć:
Wiek: 39
MO: 9 września 2014
Skąd: mazowieckie
Wiadomości: 306
|
|
« Odpowiedz #59 : 17-07-2016, 06:24 » |
|
Czym się różnią NNKT z ryb a NNKT z siemienia lnianego?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|