Ja w ten sposób próbuję skumać ("na piechotę, idąc w butach siedmiomilowych)
:
Wstawia się w genom rośliny fragment kodu bakterii Bacillus thuringiensis. Co to za bakteria? Biologiczny wróg i patogen komarów (coś w rodzaju np. boreliozy?). Podobno ma zdolności
kryształotwórcze wewnątrz białek.
"Początkowo uważano, że za owadobójcze działanie Bacillus thuringiensis są odpowiedzialne spory. Dopiero w roku 1965 naukowcy stwierdzili, że aktywność ta jest związana z obecnością w komórkach
kryształów, które złożone są z toksycznych białek."
http://www.mojeopinie.pl/bacillus_thuringiensis_pogromca__wampirow,3,1246891115Ostre zatrucia człowieka pestycydami najczęściej wywołują pestycydy z grupy
organofosforanów* i fungicydów rtęcioorganicznych,
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pestycydy .
Taki antyRoundaup, z wbudowanym kodem Bt, być może rozkłada pestycydy w wyniku reakcji odpowiednich do fermentacji alkoholowej/octowej, a uwalniany zostaje kwas fosforowy o dużym stężeniu, sądząc po kryształotwórczych zdolnościach bakterii Bt.
(*Organofosforany to np. estry z podstawioną grupą fosforanową).
W ten sposób domyślam się, że w jelitach uwalniane są ponadnormatywne ilości kwasu ortofosforowego, którego działanie na żywy organizm już znamy.
Skąd kwas fosforowy? Pewnie z nawozów sztucznych, z którymi reagował sam pestycyd.
W podobnym mechanizmie reakcji organicznych uwalniana zostaje, tak myślę, także rtęć z tych fungicydów rtęcioorganicznych**.
(** rtęć "uwięziona w związkach organicznych).