Witajcie
W badaniach mykologicznych wyszły mi liczne candida krusei. Od miesiąca stosuję MO i przymierzam się do rozpoczęcia DP. Stąd mam kilka pytań, aby upewnić się do co zadad diety:
1. W całej DP wykluczamy gluten - nawet jeśli nie mamy objawów nietolerancji glutenu?
2. W pierwszym etapie DP nie używamy cukru ani miodu do koktajli błonnikowych ani warzyw, które nie są dozwolone na tym etapie?
3. Za miesiąc wyjeżdżam w góry na 5 dni, a chciałabym zacząć teraz stosować DP. czy przez Czas pobytu w górach i zwiększonego wysiłku można wrócić do glutenu a później do dalszych etapów diety? Czy lepiej DP zacząć po powrocie, kiedy będzie już możliwa ciągłość diety?
Jeśli jednak zdecydowalabym się na ten wyjazd w trakcie diety, jakie posiłki dodając energii w górach i możliwe do przygotowania na wyjeździe polecacie?
4. Czy w diecie dopuszczalne są oliwki, masło orzechowe lub mąki i chrupki kukurydziane?