Niemedyczne forum zdrowia

BLOK PORAD, POMOCY I WYMIANY DOŚWIADCZEŃ => W drodze do zdrowia - pytania, wątpliwości => Wątek zaczęty przez: Luki27 19-08-2012, 11:30



Tytuł: Masło, Masło, Masło... oby nie za dużo ?
Wiadomość wysłana przez: Luki27 19-08-2012, 11:30
W swojej diecie używam bardzo dużo masła klarowanego: do smażenia, do odgrzewania na patelni, polewam nim również kasze jaglaną, ziemniaki czy warzywa gotowane podane do obiadu (sporo).
Czy nie jest to za dużo, ze względu na wysoką zawartość tłuszczów nasyconych?


Tytuł: Odp: Masło, Masło, Masło... oby nie za dużo ?
Wiadomość wysłana przez: Asia61 19-08-2012, 13:51
Z pewnością nie za dużo. Masło jest bardzo zdrowym tłuszczem.
Poczytaj o nim tu: http://www.bioslone.pl/odzywianie/podstawy-wiedzy/mleko/mleko-wiejskie