Niemedyczne forum zdrowia

TEMATY NIEZWIĄZANE Z NURTEM BIOSŁONE => Modne zdrowotne głupawki => Wątek zaczęty przez: Lidencja 06-09-2012, 11:38



Tytuł: Cukier i błonnik kokosowy
Wiadomość wysłana przez: Lidencja 06-09-2012, 11:38
Witam, ostatnio "odkryłam" cukier kokosowy. Unikam cukru, nie stosuję ksylitolu, czasami stevię. Moja znajoma kupuje cukier z kwiatu  kokosu pochodzący z Jawy firmy AMANPRANA, która współpracuje ze stowarzyszeniami farmerów, które nadzorują proces produkcji oraz zbierania cukru kokosowego zgodnie z zasadami ekologicznymi.
Czy można nim zastapić "normalny" cukier?


Tytuł: Odp: Cukier i błonnik kokosowy
Wiadomość wysłana przez: scorupion 06-09-2012, 11:47
Można, ale po co?


Tytuł: Odp: Cukier i błonnik kokosowy
Wiadomość wysłana przez: Euroscan 12-09-2012, 13:32
Jak to po co ?
Aby wspomóc ekologicznych producentów cukru, farmerów.
Oni też muszą z czegoś żyć.


Tytuł: Odp: Cukier i błonnik kokosowy
Wiadomość wysłana przez: scorupion 12-09-2012, 14:22
To wspomagaj śmiało.
A wiesz, że takich co muszą z czegoś żyć jest na świecie coś ponad 6 miliardów?


Tytuł: Odp: Cukier i błonnik kokosowy
Wiadomość wysłana przez: Filutek 12-09-2012, 20:35
No właśnie, a cukier pochodzi z Jamajki. Wspomagajmy, ale rodzimych producentów, którym się jeszcze chce produkować warzywa zasiane w ziemi, która jest nawożona obornikiem, i hodowców żywca w oparciu o pasze rodzime. Naprawdę zyskamy na tym i my konsumenci i nasze zdrowie.