Niemedyczne forum zdrowia

BLOK KULINARNY I KOSMETYCZNY => Dział kulinarny => Wątek zaczęty przez: Dusiu70 12-09-2013, 18:16



Tytuł: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Dusiu70 12-09-2013, 18:16
Aby nie zaśmiecać wątku "Domowe przetwory Biosłonejczyków" (http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=28157.msg195530#new), proszę w tym wątku dyskutować, o podanych tam przepisach.

Dobry pomysł. Jeżeli macie pytania dotyczące konkretnego przepisu to proszę na początku dodać link do tego przepisu. //Kamil


Tytuł: Odp: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Zebbra 25-07-2014, 11:07
Ma ktoś może dobry przepis na sałatkę z ogórków, cebuli i marchewki, najlepiej na occie jabłkowym? Lub inne najlepiej z ogórkami bo właśnie zakupiłam. I czy ktoś stosuje ocet jabłkowy do przetworów i może się podzielić doświadczeniami, tj. ile go daje na litr, jakie smakowo są przetwory robione na occie jabłkowym, i jak się przechowują - tak samo, lepiej, gorzej?


Tytuł: Odp: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Kozaczek 27-07-2014, 18:19
Cytat
I czy ktoś stosuje ocet jabłkowy do przetworów i może się podzielić doświadczeniami,
W zeszłym roku zrobiłam kilka słoików z octem jabłkowym własnej roboty, nie polecam.
Mnie i mojej rodzinie nie smakuje. Robię z octem spirytusowym.


Tytuł: Odp: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Kalina 27-07-2014, 19:48
Ostatnie dwa lata robiłam buraczki z octem jabłkowym. W smaku były bardzo dobre. Słoiki przetrwały całą zimę bez problemu.

Stosowałam 1,5 szklanki octu jabłkowego na 2,5 szklanki wody.


Tytuł: Odp: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Darko 27-07-2014, 20:03
Kisiliście może całe główki kapusty? Jak?


Tytuł: Odp: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Asia61 27-07-2014, 21:19
Ostatnie dwa lata robiłam buraczki z octem jabłkowym. W smaku były bardzo dobre. Słoiki przetrwały całą zimę bez problemu.

Stosowałam 1,5 szklanki octu jabłkowego na 2,5 szklanki wody.
Napisz Kalinko przepis w dziale kulinarnym.


Tytuł: Odp: Pytania i wątpliwości dotyczące przetworów
Wiadomość wysłana przez: Kalina 27-07-2014, 22:58
Przepis umieściłam, można oczywiście zmienić skład zalewy, według własnych upodobań.

http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=28157.msg195530#new