Tytuł: Lekkostrawne warzywa Wiadomość wysłana przez: Draq 23-06-2014, 18:12 Jakie jest "najbezpieczniejsze" surowe lekkostrawne warzywo, które pomogłoby zasiedlić mikroflore jelita?
W związku z moimi problemami trawiennymi, o których wspominałem w innym wątku, stosuję dietę ubogą w błonnik. Jednocześnie czuję, że jest mi on potrzebny do pozbycia się toksyn z organizmu. Jakie warzywa są najmniej problematyczne przy zapaleniach jelita cienkiego? Zależy mi na takich, które powodują jak najmniej gazów i jak najmniej podrażniają jelita. Myślę, że sałata może być jednym z takich warzyw. Jak wy uważacie? Tytuł: Odp: Lekkostrawne warzywa Wiadomość wysłana przez: G4H 24-06-2014, 21:23 Z tego co pamiętam przy Twoich dolegliwościach zakładam, że z surowizną może być ciężko. Dla przykładu ja nie toleruję jak na razie nic poza gotowaną marchewką i burakiem i to bym Ci polecał, ale nade wszystko powinieneś spróbować KB. Dla mnie jest zbawienny. W podstawowym składzie nie powinien wywoływać podrażnień. Poza tym zacznij od I etapu DP (o której mam nadzieję już czytałeś) bo będzie Ci łatwiej wszystko śledzić.
Tytuł: Odp: Lekkostrawne warzywa Wiadomość wysłana przez: Loret 25-06-2014, 07:24 Draq - czy próbowałaś awokado wprawdzie to owoc, ale mnie bardziej smakuje jak warzywo.
|