Tytuł: Podgrzany miód traci właściwości lecznicze Wiadomość wysłana przez: Mistrz 15-03-2015, 05:57 Na naszym Portalu ukazał się nowy artykuł: http://portal.bioslone.pl/podgrzany_miod_traci_wlasciwosci_lecznicze
Tytuł: Odp: Podgrzany miód traci właściwości lecznicze Wiadomość wysłana przez: Brer 15-03-2015, 13:02 Dobry artykuł, bo powszechnie przyjęło się (przynajmniej w moich okolicach), że miód po podgrzaniu traci wszystkie właściwości, zatem zazwyczaj dodawało się miód do herbaty, ale już takie letniej.
A czy miód pod wpływem wysokiej temperatury traci coś ze swoich właściwości bakterio i grzybobójczych? Tytuł: Odp: Podgrzany miód traci właściwości lecznicze Wiadomość wysłana przez: BożenaDe 15-03-2015, 16:47 Przeszłam infekcję gardła i zatok. Piłam gorącą wodę z miodem siorbiąc, nawet kilka razy dziennie. Smakowała mi bardzo. Mam sok z czarnego bzu, spróbowałam i nie pasowało. Staram się obserwować reakcje organizmu i go słucham.
Wyzdrowiałam i mam ochotę na miód tylko czasem. I prawdę mówiąc smakował mi miód tylko z dobrze ciepłą wodą. W związku z czym artykuł Mistrza bardzo mnie ucieszył. Tytuł: Odp: Podgrzany miód traci właściwości lecznicze Wiadomość wysłana przez: Kozaczek 15-03-2015, 22:28 Nareszcie wszystko jasne, dzięki.
Tytuł: Odp: Podgrzany miód traci właściwości lecznicze Wiadomość wysłana przez: Nieboraczek 16-03-2015, 11:03 A ja słodziłam kawę miodem gryczanym (do kawy najlepszy) nie zważając na uwagi, że wszystko traci.
|