http://new.bioslone.pl/obalanie-mitow/mit-blonnika"Tak siê czêsto zastanawiam, wiem o tych wszystkich rzeczach na temat przetworzonych produktów i zwi±zanym
z z nimi demonicznym przemy¶le spo¿ywczym, ale niech mi pan wyt³umaczy zagadkê, dlaczego Azjaci s± szczupli
, lub te¿ byli tradycyjnie szczupli przez wieki jedz±c przetworzony ry¿
, ?przecie¿ oni jedz± bia³y ry¿, oni nie lubi± ry¿u br±zowego i ja wcale nie mam im tego za z³e."
"
Odpowiedz na to jest prosta"
"Zacznijmy od soli - ile¿ to minera³ów mo¿e zawieraæ jej szczypta? Jotê? Wiêc po co uganiaæ siê za niesmaczn±
sola kamienn±?"
"W³a¶nie im s± one potrzebne, by
mg³y uchroniæ siê przed zabójczym"
"I rzeczywi¶cie, gdy odkroimy
zewnêtrzna warstw± mi±¿szu,"
"czy te¿ jako nieorganiczne, martwe pierwiastki, na które rozpadaj± siê
sole mineralny w wyniku oddzia³ywania tlenu atmosferycznego?"
"Wtedy nie zakie³kuj±, ale wtedy z pewno¶ci± ry¿ oczyszczony bêdzie o wiele bardziej
dal nas warto¶ciowy"
"Ja nie mam mo¿liwo¶ci sprawdziæ si³y kie³kowania
ry¿y br±zowego"
http://new.bioslone.pl/obalanie-mitow/mocz"Z grubsza rzecz bior±c, drobnoustroje mo¿na podzieliæ na ¿yj±ce
w kwa¶nym pod³o¿u, albo zasadowym."
".... na ¿yj±ce w kwa¶nym albo zasadowym pod³o¿u" -tak bym to zmieni³a.
http://new.bioslone.pl/obalanie-mitow/sok-z-aloesu-i-ekstrakt-z-grejpfruta"Nie ma w tym nic dziwnego, ¿e w naturze wystêpuj± substancje chemiczne, gdy¿ natura wymy¶li³a je
do¿o wcze¶niej od chemików"
"To mo¿e dziwiæ
, i straszyæ
, tylko tych, którzy nie potrafi± zrozumieæ tego, co wiedz±."
http://new.bioslone.pl/oczyszczanie/mikstura"Resztê powierzamy temu, który – wyposa¿ony w wiedzê spisan± przez miliony lat
ewolucjiw w kodzie genetycznym zawartym w strukturze DNA "
Poprawione