Niemedyczne forum zdrowia
24-04-2024, 01:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wariacje na temat chrzanu  (Przeczytany 5498 razy)
K'lara
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Skąd: Kraków
Wiadomości: 2.264

« : 21-03-2010, 17:08 »

Ciekawy pomysł Grażyny na chrzan z buraczkami:

http://forum.bioslone.pl/index.php?topic=1982.0

Jak przyrządzacie chrzan ? Idą święta
« Ostatnia zmiana: 21-03-2010, 17:11 wysłane przez Klara27 » Zapisane

Eva
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 01-06-2009r.
Wiadomości: 130

« Odpowiedz #1 : 22-03-2010, 19:25 »

Jak przyrządzacie chrzan ? Idą święta
Jak przygotowuję chrzan w następujący sposób. Korzeń myję, obieram ze skóry a następnie mielę w maszynce do mięsa używając sita z drobnymi oczkami. Moja rodzina lubi chrzan bardzo ostry więc zalewam go octem winnym 6 %, doprowadzam do wrzenia i uzyskania gęstej masy. Jeżeli ktoś jest zwolennikiem chrzanu łagodnego to ocet winny należy rozcieńczyć z wodą w odpowiedniej dla siebie proporcji. Następnie dodaję śmietany, soli i to wszystko. Zawsze robię większą ilość, nakładam do słoiczków i pasteryzuję ok 15 minut. Taki chrzan dodaję np. do buraczków ugotowanych i startych na tarce (ćwikła z chrzanem).  
« Ostatnia zmiana: 22-03-2010, 20:32 wysłane przez Grażyna » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!