Niemedyczne forum zdrowia
01-05-2024, 19:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Panierka do schabowych  (Przeczytany 35044 razy)
Galapagos
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 39
MO: 11.08.2008; 15.01.2013
Skąd: okolice Łodzi
Wiadomości: 426

« Odpowiedz #20 : 20-02-2012, 23:10 »

Panierka do kotletów z chrupek jest rewelacyjna! Dziś przepis wypróbowałam do rybki i było równie pyszne, palce lizać! Ja robię tak: najpierw kotleta solę, następnie obtaczam w mące kukurydzianej, kolejny krok to jajo i na końcu chrupki zmielone w młynku. Panierka jest wtedy grubsza, chrupiąca soczysta i nie wiem jakie jeszcze słowa oddadzą smak kotlecika bezglutenowego. Wcześniej zanim przeczytałam powyższy wątek robiłam w samej mące kukurydzianej i jajku ale było niesmaczne- to nie był smak kotleta, teraz jest super. Dzięki za przepis!!!
Czy to chodzi o takie zwykle chrupki kukurydziane?
http://www.chrupki-derka.pl/pol/produkty_chrupki_kukurydziane.htm
Zapisane
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« Odpowiedz #21 : 21-02-2012, 00:12 »

Tak - te chrupki są dobre.
Zapisane
Doris
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 38
MO: 01.09.2011, przerwana od 2013r.
Skąd: podkarpackie
Wiadomości: 36

« Odpowiedz #22 : 24-02-2012, 21:29 »

Tak zwykłe chrupki kukurydziane, warto oczywiście zerknąć w skład czy nie ma jakichś dodatków niepotrzebnych.
« Ostatnia zmiana: 15-05-2012, 15:53 wysłane przez Nieboraczek » Zapisane

Zrób coś jak się należy albo w ogóle.
Konradus
Początkujący
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 38
Skąd: Kraków
Wiadomości: 41

« Odpowiedz #23 : 02-03-2012, 00:00 »

Kupiłem dziś chrupki kukurydziane, raczej dobrej jakości bo w składzie była wyłącznie mąka kukurydziana, zakupiłem też mąkę kukurydzianą i przystąpiłem do robienia schaboszczaków. Rozbite i przyprawione kotlety, obtoczyłem w mące, później w jajcu a na koniec w chrupkach kukurydzianych rozdrobnionych blenderem. Obawiałem się, że nie przypadnie mi to do gustu więc zrobiłem profilaktycznie tylko jednego.
Spróbowałem i szybko zabrałem się za produkcję większej ilości - są naprawdę smaczne. Schab trochę mi przypominał w smaku bardziej kotlet z piersi indyka ale przyznam, że bardzo dobre i co ważne - bez glutenu.
« Ostatnia zmiana: 02-03-2012, 09:47 wysłane przez Klara27 » Zapisane

"Picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości"
JoGa
***

Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 45
MO: 23 sierpień 2008
Skąd: G.K.
Wiadomości: 50

« Odpowiedz #24 : 02-03-2012, 11:00 »

Uwielbiam schabowe bez panierki. Może spróbujecie. Delikatnie roztrzepuję jajo z łyżką gęstej, kwaśnej śmietany i w tym obtaczam kotlety. Dzięki śmietanie jajo nie spływa z mięsa. Wcześniej próbowałam w samym jaju, ale jajo sobie a mięso sobie.
Zapisane
xxlilithxx
« Odpowiedz #25 : 10-04-2012, 21:04 »

Próbował ktoś wcześniej rozdrabniać te chrupki kukurydziane i przechowywać? Czy trzeba to robić tuż przed panierowaniem?
Zapisane
Aldona
Początkujący
*

Offline Offline

MO: 13 maja 2011
Wiadomości: 45

« Odpowiedz #26 : 10-04-2012, 21:10 »

Ja całą paczkę zgniotłam od razu, tak samo się przechowują w całości, jak po rozdrobnieniu.
Zapisane
Metaldaw
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 45
MO: 09.08.2011
Skąd: UK
Wiadomości: 356

Emigrant

« Odpowiedz #27 : 10-04-2012, 22:32 »

Próbował ktoś wcześniej rozdrabniać te chrupki kukurydziane i przechowywać? Czy trzeba to robić tuż przed panierowaniem?

Ostatnio mieliłem flipsy w sierpniu i do dziś używam.
Zapisane

MO, KB, ZZO.
Zpmo
***

Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 22-08-2011 z przerwami
Wiadomości: 42

« Odpowiedz #28 : 11-04-2012, 08:28 »

Reneti to też zależy w jakiej mące.
Poczytaj http://www.bioslone.pl/odzywianie/dieta-prozdrowotna
http://www.bioslone.pl/przyczyna-chorob/lektyny

Poszukaj pod hasłem gluten.
« Ostatnia zmiana: 11-04-2012, 08:42 wysłane przez Klara27 » Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!