Stosowanie tamponów z alocitem a ewentualna ciąża

Zaczęty przez Kowalskaa, 12-10-2010, 15:03

Kowalskaa

Witam, zastanawiam się, czy stosowanie tamponów z alocitem, może mieć jakiś wpływ na procesy powodujące zajście w ciążę, tj. czy stosować je, czy może zrezygnować w drugiej fazie cyklu- po jajeczkowaniu, a przed wystąpieniem krwawienia, kiedy to ewentualnie może dojść do zapłodnienia i pierwszych podziałów komórki jajowej. Czy może nie ma to żadnego znaczenia. Jak myślicie Drodzy Eksperci ? :) 

Fiołek

Ja, też jestem ciekawa, czy tamponowanie alocitem może mieć w pływ na zajście w ciążę?

Domi5

Ponawiam powyższe pytania odnośnie tamponowania przy staraniach o dziecko. Czy tamponowanie alocitem w momencie kiedy są dni płodne może powodować, że do ciąży nie dojdzie bądź może zaszkodzić?

Lutka

Tak na zdrowy rozum: gdyby aloes miał znaczący wpływ na zajście w ciążę, to od dawna używano by go jako środka antykoncepcyjnego, a nic mi o tym nie wiadomo, choć może jestem niedoinformowana.
Poza tym, jeśli stosujesz tamponowanie, to znaczy, że coś tam jest nie tak, a organizm głupi nie jest i nie da się namówić na ciążę w czasie remontu, zbierze siły to doczekasz się dziecka.
Świat jest taki jak sądzisz, że jest.

Kamil

Albo jakimś cudem zajdzie w ciąże i dziecko będzie się rozwijać w niezdrowym organizmie. Również uważam, że nie ma sensu starać się o dziecko, kiedy jest się schorowanym, bądź ma się problemy z narządami rodnymi.

Jednak odpowiadając na pytanie - osobiście uważam, że nie powinno zaszkodzić.

Domi5

Mam tendencje do zapaleń i mimo, że nie cierpię jak kiedyś na zapalenia, to stosuję profilaktycznie, żeby uniknąć ciężkich zapaleń jak kiedyś. Dwa lata przygotowuję się do zajścia w ciążę i nie mogę odkładać w nieskończoność tej decyzji. Czuję się dobrze ogólnie choć zawsze jest coś co chciałoby się poprawić, a czas płynie...

Tamponowanie alocitem może powodować skurcze macicy, co raczej nie sprzyja zajściu w ciążę. Niestety na forum znalazłam tylko przykłady stosowania tamponowania w późniejszym okresie ciąży.

Kamil

Skoro masz ciągłe, powracające zapalenia to proponuję wybrać się do dobrego bioenergoterapeuty.