Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

Oczyszczanie - od czego zacząć?

Zaczęty przez Monya, 15-01-2011, 21:37

Monya

Ponad 2 miesiące temu zaczęłam podawanie MO mojej młodszej córce. Ze starszą (6.5-l) wstrzymałam się wówczas, ale zaczęłam jedynie podawanie KB. No i przyszła na nią pora, tak myślę. Nie wiem jednak od czego zacząć - MO, zakraplania nosa alocitem, czy mieszanki oczyszczającej drogi oddechowe. Myślę, że 2 ostatnie pozycje byłyby pożądane, ale nie jestem pewna czy można je zastosować razem, a jeśli nie to w jakiej kolejności?
Główny problem córki to alergia (sucha skóra, poranny katar), powiększone w okresie infekcyjnym migdały, przytkany nos i suche pokasływanie. W zeszłym roku miała przez kilka miesięcy chrypkę. Szczepiona, kilka antybiotyków w życiu (5-6?), zyrteki, bioparox. Od 2 lat leczona homeopatycznie, a więc chemii mniej, ale i w tym czasie trafił się antybiotyk. A więc jest z czego oczyszczać, tylko zastanawiam się czy zacząć od MO, czy od oczyszczania zatok, górnych dróg oddechowych.

Nos zakraplamy, nie zakrapiamy ;-) //Apollo

Lacky

Zacznij od samego MO od mniejszej dawki i obserwuj. Nie zaczyna się nigdy od wielu metod jednoczenie bo można sobie tylko zaszkodzić.

Martita29

Właśnie to pytanie mnie męczyło najbardziej, tyle metod na tym forum , a ja się pogubiłam kiedy to wszystko wprowadzać. A co do krtani?
Martuśka

Mistrz

Cytattyle metod na tym forum
Wydaje mi się, że jest tu tylko jedna metoda. Oszołoma Jerzego Zięby nie bierzemy poważnie pod uwagę.
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Mistrz

Po wtóre, forum to tylko forum. Takie tylko ględzenie. Rzeczowe informacje czerpiemy z książek tudzież portalu.
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Martita29

Mam Mistrza książkę w dwa dni przeczytałam:) Mi chodziło o to, że MO pomaga, a to KB i reszta, każdy sposób działa na nas dobrze:)
Martuśka