Jak sporządzić krople do nosa

Zaczęty przez Jonson, 04-11-2007, 16:49

Shpeelka

Cytat: MistrzPojawienie się krwi świadczy o rozpoczętym procesie gojenia się nadżerek błony śluzowej.

No ale to raczej zasluga MO, bo ja skraplam nos dopiero od tygodnia.

Pewu

Ja zakrapiałem nos przez tydzień, do czasu kiedy został cały zapchany. Zrobiłem tygodniową przerwę i od wczoraj znowu zakraplam. Ale wydaje mi się że alocit cały czas nie dociera tam gdzie powinien, nic nie szczypie, głowa nie boli. Zakrapiam nos leżąc na łóżku z mocno odchyloną głową do tyłu. Więc co może być nie tak? za krótka przerwa?

Evaa8

Pewu, glowa powinna zwisac za lozko- max jak "stojka" - krople puszczasz po przegrodzie nosowej - wowczas dojda gleboko. Chyba, ze rzeczywiscie cos tam jeszcze blokuje- np. katar, czy skrzywiona przegroda. Wtedy musisz wyczuc jak ustawic glowe. ;)
evaa
"Wiedza jest skarbem, który możemy wszędzie ze sobą zabrać".

Pewu

No właśnie robie tak jak opisałaś, na dodatek próbowałem różnie się ustawiać tzn, głowę pod różnym kontem, i ostatnio kończy się to tak że jak już wstaje to czuje jak krople spływają mi do gardła :/

Evaa8

To normalne, ze po podniesieniu sie splywaja, tym sie nie przejmuj. Moze za krotko "zwisasz ? Nie wiem co Ci doradzic. Po prostu badz cierpliwy i rob swoje.:)
evaa

Shpeelka

Pewu, albo Ty nie masz czego tam leczyc albo zwyczajnie za krotko lezysz. Czy kiedykolwiek odczuwales potrzebe odchrzakiwania przez nos? np rano? czy kiedykolwiek cos Ci splywalo z zatok?

Kasia P

kiedys przeczytalam na tym forum,ze powinno sie zaczac zakraplanie nosa po jakims miesiacu od rozpoczecia picia MO, dlaczego? CZy to wazne kiedy?

Shpeelka

Kasiu, chodzie pewnie o reakcje organizmu na samo MO, ktore w poczatkowej fazie stosowania mikstury sa intensywne.Dlatego nie nalezy dodatkowo obciazac organizmu.

Kasia P

pewnie tak, ja nie mam zdnych reakcji, wiec pewnie zaczne te krople. DZieki Frytka

Pewu

Frytka niestety mam problemy z zatokami od dłuższego czasu, kiedy jeszcze nie byłem "świadomy", dostałem od mojego "życzliwego" laryngologa antybiotyki :/
Ja wystarczy, że chwilke sobie pobiegam i już mój nos nie nadaje się do oddychania, stąd tak mi zależy żeby kropelki mi pomogły.

Evaa8

Wiec moze po prostu kanaliki sa przytkane- i musisz cierpliwie poczekac... ;)
Moze sprobuj dodatkowo przyspieszyc inhalacjami lub goracymi okladami z soli.
evaa

Pewu

Caly czas zakrapiam, mam nadzieje że się doczekam aż aloes popłynie gdzieś dalej :)
Mam też pytanie odnośnie tej grzybicy mózgu, jeżeli faktycznie ona występuje, to czy właśnie takie zakrapianie alocitem jest wstanie wypędzić stamtąd grzybki?

Evaa8

Tak, cala ta nasza kuracja sluzy calosciowemu oczyszczaniu organizmu. :)
evaa

Zibi

Pewu, próbuj tak jak Ci wcześniej doradzały dziewczyny, czyli "powisieć" dłużej, tj. ok. 3. min. A nos zakraplaj o różnych porach: np. rano na niewyczyszczony nos, trochę później, po ewentualnym wyczyszczeniu, itd.
  Mnie też nie zawsze szczypie, a ponadto zależy - jaka jest przerwa między zakraplaniami.

Kasia P

czy moze ktos przyblizyc w jaki sposob zakraplanie nosa moze pomoc w grzybicy mozgu? Te kropelki chyba sie po mozgu nie rozlewaja? NIe dokonca kumam. NOs zakraplam od trzech dni, pieklo tylko jeden raz troszeczke , ale mam bardziej suchy i mniej zapchany nos. Lepiej sie oddycha.

Evaa8

Kasiu, przejrzyj dokladnie ksiazke p.Sloneckiego. Jest tam rysunek pokazujacy uklad zatok glowy. Prawidlowo mikstura dociera gleboko, az w oklolice mozgu. Niektorzy na forum juz pisali, ze czuli jej dzialanie az gdzies w srodku mozgu.
Wiec na pewno zrobi swoje we wszystkich zakamarkach, pozdrawiam ;).
evaa

Kasia P

Pewu

Już chyba kanaliki przetkane i czuje że kropelki wpływają w zatoki, lecz póki co żadnego bólu nie odczuwam, może to i dobrze? :)

+++
Dzisiaj sporządziłem krople z alocitu jeszcze raz, i o dziwo teraz szczypie! Może tamten jakoś wywietrzał? Albo... sam nie wiem co.

Marooned

Cytat: Grzegorz w 04-11-2007, 17:58
To jest jakaś wersja GIGA-zakrapiania. Nie jest to zgodne z sugestiami Mistrza. Po pierwsze proporcja alocitu do wody(soli fizjologicznej) to 1:3, czyli nalewamy 1/4 zawarości butelki alocitem, a nie do połowy. Po drugie, pół tego zakraplacza to kilkadziesiąt kropli, a nie kilka jak zaleca pan Józef. Większości początkujących może "rozsadzić głowę" taka dawka.
A więc usystematyzujmy - na każdą kroplę ALOCITU (nie samego soku z aloesu!) przypadają 3 krople WODY - czy dobrze rozumuję?

Sobol