Jak sporządzić krople do nosa

Zaczęty przez Jonson, 04-11-2007, 16:49

Kalina

Cytat: Zmichal w 06-04-2011, 14:40
A więc usystematyzujmy - na każdą kroplę ALOCITU (nie samego soku z aloesu!) przypadają 3 krople WODY - czy dobrze rozumuję?
Krople do nosa - jak przygotować i stosować
http://www.bioslone.pl/faq

Pacio

Mam pełno buteleczek 10ml po olejkach eterycznych, lecz ciężko usunąć z nich zapach po olejkach, płukałem w gorącej wodzie, przemywałem płynem do naczyń, płukałem w occie spirytusowym i tak zapach zostaje, zaobserwowałem, że to głównie (jak nie w całości) wina plastikowej nakrętki przesiąkniętej zapachem.  Butelki tez chciał bym wykorzystać na składniki MO w przypadku jakiejś podróży. Znacie jakiś właściwy sposób na wysterylizowanie butelki?

A i zacząłem je po prostu wietrzyć co daje efekty butelka i korek straciły zapach ale.. po zakręceniu i po ponownym odkręceniu następnego dnia zapach znów staje się wyczuwalny. Mimo to sporządziłem krople i je stosuje, lecz podczas zakrapiania same krople mają taką woń olejku...

Z pierwszego postu wyczytałem, że pan kupił buteleczkę w aptece. Dla mnie było by to najlepsze rozwiązanie. Ale czy sprzedają puste butelki? Czy z jakąś prostą nie kolidującą zapachowo cieczą?

Kasial_70

Buteleczki z ciemnego szkła w różnych rozmiarach można kupić za niewielkie pieniądze w aptece.