Jak działa mikstura oczyszczająca

Zaczęty przez Mistrz, 28-03-2011, 15:05

Wera

Amelio, pisałam o tym parę postów wcześniej :)

Wera

CytatWera nie mam własnego doświadczenia. Przy alergii pokarmowej zalecane jest picie alocitu zamiast MO, by nie odsłaniać kolejnych nadżerek, a leczyć już odkryte.Ja nie sugerowałam Ci, że masz alergię. Picie alocitu może być przejściowym rozwiązaniem, jeśli podejrzewasz, że  ból wynika z odsłonięcia nadżerki.
Kalino, raz jeszcze przeczytałam wątek i już nie czekam na Twoją odpowiedź na pw :) Wróciłam już do 50ml ALOcitu i 1x KB. Nie ma już takich objawów jak na początku stosowania alocitu. Nadżerki jakby mniej bolą ale cały czas zastanawiam się nad eliminacją tego po czym mnie boli.

Pawłek

Witam i na wstępie przepraszam za brak polskich znaków (pisze z komórki). Jestem nowy na tym forum, ale z rad zawartych na waszym portalu korzystam od dłuższego czasu i uważam, ze portal jest super. Ale do rzeczy. Chciałbym się dowiedzieć, jak ma się picie kawy do mikstury oczyszczającej. Chodzi mi o to, czy można pić kawę po około pół godziny, po spożyciu MO  i czy w ogóle wskazane jest picie kawy podczas zażywania MO?

Proszę na stronie głównej wpisać do wyszukiwarki "kawa", otworzą się wątki. //Agnieszka

Marooned

Biosłonejczyk to nie asceta! Kawę wykluczamy tylko w przypadku DP (Dieta Prozdrowotna).

Pjack

Cytat: Marooned w 13-12-2012, 13:02
Kawę wykluczamy tylko w przypadku DP (Dieta Prozdrowotna).
A to dlaczego? Słabej parzonej nie można?
Jacek

Marooned

Pjack, przynajmniej w I etapie DP nie jest wskazana, ale jak już musisz to wypij. W kolejnych etapach jest już dozwolona. Chodzi o to aby nie żłopać 4-5 kaw dziennie.

Ja np. odstawiłem kawę prawie całkowicie (piję tylko okazjonalnie) bo czuję jej zapach w moczu co jest dla mnie lampką ostrzegawczą, że coś pracuje nie tak jak powinno.

Pawłek

Czyli można pić razem z MO?

Marooned

Razem nie, ale po min. 30min. tak.

Pawłek

Znaczy, no tak. Nie razem, ale po około 30-60 min. A pytam się o taką rzecz, ponieważ czytałem,
że kawa coś tam niedobrego z jelitami robi i czy to nie będzie tak, że MO naprawia jelita, a kawa uszkadza. Czyli można bez problemu pić i mikstura będzie działać?

Marceli

Proszę o linki lub odpowiedz czy można wypić przed MO szklankę wody, lub ile wcześniej (ile czasowo) by nie popsuć działania MO? Dziękuję!

Spokoadam

Dopadło mnie zdrowie.

ADzewo

Czytam i słucham od dwóch dni tego portalu. Chyba wreszcie DOBRZE trafiłem...REWELACHA!
Niestety, w natłoku informacji nie jestem pewny n/t MO, stąd pytanie:

Czy cytrynę można zastąpić OJ (bo ogólnie mi nie służy)?
Dziękuję.
Dziekuje AJ

Kozaczek

Xemonoj

A mogę zrobić większą ilość od razu mikstury oczyszczającej, np. proporcjonalnie wypełnić składnikami butelkę 1 litrową i codziennie rano ciągnąć z gwinta dwa łyki zamiast każdego wieczora przygotowywać od nowa?

Trubadur

Cytat: Xemonoj w 04-02-2013, 19:00
a mogę zrobić większą ilość od razu mikstury oczyszczającej, np proporcjonalnie wypełnić składnikami butelkę 1 litrową i codziennie rano ciągnąć z gwinta dwa łyki zamiast każdego wieczora przygotowywać od nowa ?
Nie...

Gibbon

Kup w aptece 7 sztuk 50ml buteleczek z ciemnego szkła, napełnij i do lodówki. Tydzień z głowy.

Xemonoj

Cytat: Trubadur w 04-02-2013, 19:11
Cytat: Xemonoj w 04-02-2013, 19:00
a mogę zrobić większą ilość od razu mikstury oczyszczającej, np proporcjonalnie wypełnić składnikami butelkę 1 litrową i codziennie rano ciągnąć z gwinta dwa łyki zamiast każdego wieczora przygotowywać od nowa ?
Nie...
Czemu nie?

Rif

Zrób sobie na początek normalnie MO w kieliszku, wtedy zobaczysz czemu nie możesz.

Xemonoj

Cytat: Rif w 04-02-2013, 21:13
Zrób sobie na początek normalnie MO w kieliszku, wtedy zobaczysz czemu nie możesz.
Zrobiłem. Nie rozumiem czemu nie mogę.

Zdania rozpoczynamy z dużej litery. Nie nadużywamy wielokropków. /Rif

Kozaczek

CytatA mogę zrobić większą ilość od razu mikstury oczyszczającej, np. proporcjonalnie wypełnić składnikami butelkę 1 litrową i codziennie rano ciągnąć z gwinta dwa łyki zamiast każdego wieczora przygotowywać od nowa?
Przygotowanie trwa minutę, ale jeśli chcesz, możesz robić MO np. na rok w dużym baniaku. Lenistwo przemawia przez Ciebie, kombinujesz, ale rób jak chcesz. Lecz pamiętaj, jak dbasz tak masz. Nic nie ma na skróty.