Zatrucie pokarmowe?

Zaczęty przez joasia, 17-06-2011, 15:43

KaZof

Joasiu, co drugi dzień na noc.
KaZof, "Wszystko, co mnie nie złamie, wzmocni mnie"

joasia

Dziękuje za informację. :D Rezultaty były zadowalające do kolejnego kryzysu. Wydawało się, że rzuty wybroczyn z obwódką są opanowane, ale niestety córcia zjadła zbyt dużo i zaczęło się od początku. :( Terapia z polewaniami nie dawała już rezultatu. Dalej szukam naturalnych metod. Do lekarki homeopatki nie poszłam, bo wiem, że będzie nalegać na uszczelnianie homeopatyczne. :( Zaczęłam stosować refleksoterapię twarzy u córci. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Odkąd zaczęłyśmy ją stosować, to zauważyłam, że kącik ust po prawej stronie (podobno świadczący o złej pracy żołądka) zaczął się goić ,,od środka, od wewnątrz". Wcześniej goił się od zewnątrz a raczej ślimaczył się. A plamki są jaśniejsze. Oczywiście dalej jest bez glutenu i zakazanych produktów.

Joasia, po znakach interpunkcyjnych robimy spację.//Apollo

joasia

Mam dobre wieści, chociaż wymagały one wiele cierpliwości oraz przejścia wielu infekcji przez córcię. Od dwóch miesięcy nie ma wybroczyn. Przez ten okres trzech miesięcy wielokrotnie przechodziła zapalenie uszu i oczu, których nie blokowałam żadnymi lekami. Były to zapalenia z temperaturą do 40 stopni, której nie zbijałam, dbając jedynie aby piła dużo wody. W tym czasie stosowałam jedynie refleksoterapię twarzy, która łagodzi objawy, nie zakłócając samoregeneracji organizmu. To piękne uczucie, kiedy bez leków organizm tak pięknie sobie radzi - ale o tym każdy przekonać musi się sam.

Brawo, Joasiu :D // Solan

Mistrz

Zadziwiające jest to, że ludzie nijak nie chcę uwierzyć, że organizm sam sobie może poradzić. Potrzebuje tylko jednego - by mu nie przeszkadzać.
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Monique

Cytat: Mistrz w 08-10-2011, 17:34
Zadziwiające jest to, że ludzie nijak nie chcę uwierzyć, że organizm sam sobie może poradzić. Potrzebuje tylko jednego - by mu nie przeszkadzać.
Niektórzy koniecznie chcą coś zrobić, jakoś załagodzić objawy, bo wciąż traktują je jako coś złego.
Do tego, aby nie przeszkadzać organizmowi trzeba dojrzeć i przede wszystkim zaufać.
Z doświadczenia wiem, że to nie jest łatwe - tak spokojnie, z czystym sumieniem - odpuścić.
Ja gdy moje dzieci są "chore" i idę do lekarza po zwolnienie to śmieję się w duchu z tych wypisanych recept na syropki, antybiotyki i i tak robię swoje - czyli nic :)
No może jedynie czekam z ufnością.