Niemedyczne forum zdrowia
28-03-2024, 10:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przechowywanie żywności w lodówce  (Przeczytany 3536 razy)
Stopa
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 06.06.2011
Wiadomości: 23

« : 11-02-2012, 16:52 »

Mam jedno konkretne pytanie odnośnie tematu. Udało mi się w końcu zakupić zgrabne szklane pojemniki na jedzenie i próbuję to jakoś w lodówce poukładać .

Mam wątpliwości - w lodówce trzymam w zasadzie tylko mięcho i warzywa - czy należy pojemniki w których się znajdują zamykać (w pojemniku brakuje powietrza co chyba nie jest dobre) czy pozostawiać otwarte (zapachy się mieszają)?

Zapisane
Lucia
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 23-01-2008 przerwa od 2012
Wiadomości: 72

« Odpowiedz #1 : 11-02-2012, 17:31 »

Mam takie przekonanie, że postój w lodówce to konieczność. Zamknięcie na krótko nie szkodzi. Mięso staram się od razu umyć, wytrzeć do sucha, natrzeć przyprawami albo zalać marynatą - wtedy przechowuję je w misce i zawijam folią spożywczą (podobno "oddycha").
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!