http://kefir2010.wordpress.com/2014/03/23/dzisiejsza-pszenica-bardziej-przypomina-trujacy-plastik-niz-zywnosc-chcesz-byc-zdrowy-odstaw-ja/Zagadnienia związane z szkodliwością pszenicy i glutenu co jakiś czas pojawiają się na mojej stronie. Uważam, że warto ten temat podejmować co jakiś czas, gdyż obecnie pszenica jest najczęściej spożywaną na świecie toksyną. A efekty jej szkodliwości biją na głowę nawet alkohol etylowy i inne narkotyki.
Obecnie pszenica jest głównym składnikiem menu ludzi na całym świecie. Jej rozpowszechnieniu jako globalnej “paszy” służyła ideologia “diety zbilansowanej” gdzie na piedestale postawiono pełnoziarniste produkty z hybryd dawnej pszenicy.
Od tego momentu notuje się niespotykany nigdy w dziejach wzrost zachorowań na: cukrzycę, tarczycę, otyłość, choroby psychiki, zespół jelita drażliwego, choroby serca i układu krążenia.. Ta lista jest bardzo długa, gdyż gluten i prolaminy zawarte w zbożach działają paraliżująco na większość narządów i układów ciała.
Kontrowersje wokół stosowanych dziś hybryd pszenicy i ich szkodliwości, pokazują, iż często jest tak, że aby zachować zdrowie, musimy postępować dokładnie na odwrót, niż zalecają to wszelkie “autorytety” i “zespoły ekspertów”.
Pamiętajmy też, iż przemysł farmaceutyczny i przemysł produkujący trującą żywność uzupełniają się. Dziś kapitalizm w sferze spożywki i farmacji doszedł do perfekcji. Po co czekać aż człowiek zachoruje i stanie się pacjentem? Lepiej już od młodości wykreować sobie pacjenta. Np sprzedając mu szkodliwą żywność i przymuszając go do paramedycznych zabiegów, niszczących ich organizmy (szczepienia).