Niemedyczne forum zdrowia
17-06-2019, 21:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Radiobiosłone --> www.radiobioslone.pl
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pszenica przyczyną wielu chorób i dolegliwości  (Przeczytany 36631 razy)
Marooned
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 38
MO: 15-03-2011
Wiedza:
Wiadomości: 369

« Odpowiedz #20 : 20-02-2013, 14:16 »

Solan, duże piwo 4you! Czekałem na polska wersję.
Zapisane
Magnusone
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 46
MO: 2009
Skąd: Kraków
Wiadomości: 56

« Odpowiedz #21 : 21-02-2013, 01:28 »

Solan, duże piwo 4you! Czekałem na polska wersję.
Oczywiście pszeniczne smile
Zapisane
Marooned
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 38
MO: 15-03-2011
Wiedza:
Wiadomości: 369

« Odpowiedz #22 : 27-02-2013, 11:36 »

http://pisanie-artykulow.pl/index.php/2012/01/niebezpieczne-zboza-james-braly-i-ron-hoggan-czyli-nadwrazliwosc-na-gluten/

Czy ktoś wie coś o tej książce "Niebezpieczne zboża"? Czy dostępna jest w PL?
« Ostatnia zmiana: 27-02-2013, 11:53 wysłane przez Rif » Zapisane
Kamil
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 2012-07-29
Wiedza:
Wiadomości: 1.295

« Odpowiedz #23 : 23-03-2014, 12:11 »

http://kefir2010.wordpress.com/2014/03/23/dzisiejsza-pszenica-bardziej-przypomina-trujacy-plastik-niz-zywnosc-chcesz-byc-zdrowy-odstaw-ja/


Cytat
Zagadnienia związane z szkodliwością pszenicy i glutenu co jakiś czas pojawiają się na mojej stronie. Uważam, że warto ten temat podejmować co jakiś czas, gdyż obecnie pszenica jest najczęściej spożywaną na świecie toksyną. A efekty jej szkodliwości biją na głowę nawet alkohol etylowy i inne narkotyki.

Obecnie pszenica jest głównym składnikiem menu ludzi na całym świecie. Jej rozpowszechnieniu jako globalnej “paszy” służyła ideologia “diety zbilansowanej” gdzie na piedestale postawiono pełnoziarniste produkty z hybryd dawnej pszenicy.

Od tego momentu notuje się niespotykany nigdy w dziejach wzrost zachorowań na: cukrzycę, tarczycę, otyłość, choroby psychiki, zespół jelita drażliwego, choroby serca i układu krążenia.. Ta lista jest bardzo długa, gdyż gluten i prolaminy zawarte w zbożach działają paraliżująco na większość narządów i układów ciała.

Kontrowersje wokół stosowanych dziś hybryd pszenicy i ich szkodliwości, pokazują, iż często jest tak, że aby zachować zdrowie, musimy postępować dokładnie na odwrót, niż zalecają to wszelkie “autorytety” i “zespoły ekspertów”.

Pamiętajmy też, iż przemysł farmaceutyczny i przemysł produkujący trującą żywność uzupełniają się. Dziś kapitalizm w sferze spożywki i farmacji doszedł do perfekcji. Po co czekać aż człowiek zachoruje i stanie się pacjentem? Lepiej już od młodości wykreować sobie pacjenta. Np sprzedając mu szkodliwą żywność i przymuszając go do paramedycznych zabiegów, niszczących ich organizmy (szczepienia).
Zapisane

Domi5
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 16-06-2011
NIA: 24-02-2013 - 20-08-2013
Wiedza:
Wiadomości: 1.435

« Odpowiedz #24 : 23-03-2014, 20:35 »

Nikt prawie nie wierzy w szkodliwość zbóż. Można mówić, pisać, pokazywać artykuły, książki i echo...
Zapisane
Asia61
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 58
MO: 06.03.2012 z przerwami na zdrowienie, KB od 01.05.2012, ZZO, bez glutenu!
Wiedza:
Skąd: łódzkie
Wiadomości: 2.344

« Odpowiedz #25 : 23-03-2014, 22:16 »

No i te dziwne spojrzenia...
Zapisane

Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.

- Awicenna
Domi5
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 16-06-2011
NIA: 24-02-2013 - 20-08-2013
Wiedza:
Wiadomości: 1.435

« Odpowiedz #26 : 24-03-2014, 08:01 »

W mojej rodzinie nawet przeczytanie książki "Dieta bez pszenicy" nic nie dało. Książka nawet jeszcze do mnie nie wróciła a zboże jak było tak jest na stole. Wcześniej tę samą książkę czytały dwie inne osoby i nadal chlebek wpieprzają i tłumaczą sobie, że ten chlebek jest inny, bo ciemny. Wszystkie choroby tych osób nie są spowodowane jedzeniem glutenu według ich oceny. A ciekawe skąd te alergie, choroby pęcherza? No właśnie...
« Ostatnia zmiana: 28-03-2014, 17:22 wysłane przez Whena » Zapisane
Lenka
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 43
MO: 01.07.09
Skąd: Bydgoszcz
Wiadomości: 569

« Odpowiedz #27 : 23-08-2014, 15:53 »

Ciekawy artykuł o zbożach.

http://paleosmak.pl/odzywianie/fakty-i-mity/zboza-szkodza/
Zapisane
Lenka
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 43
MO: 01.07.09
Skąd: Bydgoszcz
Wiadomości: 569

« Odpowiedz #28 : 06-10-2014, 10:24 »

Ciekawe linki o zbożach i glutenie.

http://www.pocztazdrowia.pl/wspolczesna-pszenica-to-rodzaj-plastiku/
http://www.pocztazdrowia.pl/czy-warto-odstawic-gluten/
http://www.pocztazdrowia.pl/biale-pieczywo-piec-powodow-dla-ktorych-lepiej-go-nie-jesc/
http://www.pocztazdrowia.pl/gluten-dlaczego-coraz-wiecej-osob-go-nie-toleruje/
« Ostatnia zmiana: 09-10-2014, 14:59 wysłane przez Kamil_Niemcewicz » Zapisane
VVV
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 651

« Odpowiedz #29 : 06-10-2014, 10:26 »

Żeby coś szkodziło skutecznie - musi wciągać,
inaczej ofiara szkodzenia by się szybko zraziła.

"Uzależniające opioidy w pszenicy i nabiale"
http://pracownia4.wordpress.com/2011/01/05/uzalezniajace-opioidy-w-pszenicy-i-nabiale/

« Ostatnia zmiana: 06-10-2014, 10:32 wysłane przez VVV » Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!