Niemedyczne forum zdrowia
15-12-2019, 09:20 *
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj.
Czy dotar³ do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji
Aktualno¶ci: Radiobios³one --> www.radiobioslone.pl
 
   Strona g³ówna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj siê Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ZZO PRZEPISY - na s³odko  (Przeczytany 67643 razy)
Du¿agosia
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Sk±d: Wroc³aw
Wiadomo¶ci: 471

« Odpowiedz #60 : 16-02-2019, 15:01 »

CIASTO 3-BIT
Cytat
Miêkkie mas³o (3/4 kostki) ucieramy mikserem na puszyst± masê. Dalej miksuj±c dodajemy stopniowo zimny budyñ (opcjonalnie kilka kropli olejku zapachowego np. cytrynowego).
A cukier?
Zapisane
Yuppie
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 34
MO: 15.04.2016
Wiedza:
Sk±d: Mazowieckie
Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #61 : 16-02-2019, 16:13 »

Jak w przepisie - nie dodajê.
Zapisane

''A we mnie samym wilki dwa,
Oblicze dobra, oblicze z³a
Walcz± ze sob± nieustannie
Wygrywa ten którego karmiê.''
Yuppie
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 34
MO: 15.04.2016
Wiedza:
Sk±d: Mazowieckie
Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #62 : 27-02-2019, 11:24 »

P¡CZKI (ok. 15 sztuk)

Sk³adniki:
- 1 szklanka wody,
- 150 g mas³a,
- 180 g m±ki ziemniaczanej,
- 1 ³y¿ka cukru,
- 1/4 ³y¿eczki soli,
- 4 jaja,
- smalec do sma¿enia,
- cukier puder do posypania.

Wykonanie:
W garnku podgrzaæ wodê i rozpu¶ciæ w niej mas³o, doprowadziæ do wrzenia. Ca³y czas mieszaj±c, dodaæ cukier, sól oraz stopniowo m±kê ziemniaczan±. Dok³adnie mieszaæ, najlepiej ¿eby nie by³o grudek, do momentu, a¿ ciasto zacznie formowaæ jednolit± masê - przypomina ziemniaki rozbite t³uczkiem (co¶ jakby na ptysie lub eklerki). Dodaæ jajka. Przy u¿yciu miksera ubiæ na masê. Do dobrze rozgrzanego smalcu wk³adaæ po ³y¿eczce ciasto. Sma¿yæ do uzyskania z³ocistego koloru, w miêdzyczasie obracaæ, ¿eby ca³e p±czki uzyska³y jednolity kolor. Podczas sma¿enia p±czki "puchn±" i zwiêkszaj± swoj± objêto¶æ dwukrotnie. Po wyjêciu, ods±czyæ na papierowych rêcznikach. Posypaæ cukrem pudrem.
Zapisane

''A we mnie samym wilki dwa,
Oblicze dobra, oblicze z³a
Walcz± ze sob± nieustannie
Wygrywa ten którego karmiê.''
Udana
*


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 54
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Sk±d: Wroc³aw
Wiadomo¶ci: 1.228

« Odpowiedz #63 : 27-02-2019, 15:48 »

A nie bêd± twarde jak kamyczki? smile
Zapisane

Nawet najdalsza podró¿ zaczyna siê od pierwszego kroku...
Yuppie
***


Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiek: 34
MO: 15.04.2016
Wiedza:
Sk±d: Mazowieckie
Wiadomo¶ci: 199

« Odpowiedz #64 : 27-02-2019, 16:06 »

Nie. Wrzucam sprawdzone przepisy.
Zapisane

''A we mnie samym wilki dwa,
Oblicze dobra, oblicze z³a
Walcz± ze sob± nieustannie
Wygrywa ten którego karmiê.''
Shadow
*


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 29
MO: 23.02.2015
Wiedza:
Sk±d: Wroc³aw/Radomsko
Wiadomo¶ci: 552

« Odpowiedz #65 : 27-02-2019, 16:34 »

My bêdziemy testowaæ, wiêc dam znaæ jak nam wysz³y smile
Zapisane
Shadow
*


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 29
MO: 23.02.2015
Wiedza:
Sk±d: Wroc³aw/Radomsko
Wiadomo¶ci: 552

« Odpowiedz #66 : 27-02-2019, 22:37 »

Nie da siê ju¿ edytowaæ wiêc dodaje, ¿e p±czki wychodz± swietne. Nawet siê nie spodziewalem, ¿e bêd± takie puszyste i miêkkie. ¦wietna alternatywa dla zwyk³ych p±czków smile
Zapisane
BaMa
***


Offline Offline

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiek: 46
MO: 2015-09-05
Sk±d: Knurów
Wiadomo¶ci: 50

« Odpowiedz #67 : 28-02-2019, 18:47 »

Dzisiaj sma¿yli¶my p±czki z tego przepisu. Rewelacja .... Polecam wszystkim. Niebo w gêbie.:-)
Zapisane
Strony: 1 2 3 [4]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Dzia³a na MySQL Dzia³a na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawid³owy XHTML 1.0! Prawid³owy CSS!