Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz

Zaczęty przez Kozaczek, 29-04-2012, 23:08

Filutek

No tak, można i z takiego materiału, ale ja myślałam o zastosowaniu siennika w mojej sypialni, zamiast
materaca. Oczywiście materiał na siennik nie będzie materacem, ale myślę, że przez flanelę to szybko
źdźbła trawy lub słoma będą wychodzić. Ewentualnie zastanawiam się nad materiałem na wsypy, które
stosuje się do wypełnienia pierzem.

Łukasz

Cytat: Mistrz w 29-04-2012, 23:54
Gałązki brzozy można pozyskiwać w każdej porze roku. Mogą być z liśćmi.

Mam pytanie bo ostatnio wybrałem się po gałązki i są właśnie z liśćmi. Czy te liście działają tez jako odpromiennik? Czy na przykład listki oberwać i włożyć same gałązki? Liście ogólnie zajmują dużo miejsca i nie da się ułożyć gałązek tak ściśle koło siebie.

Mistrz

Gałązki lepiej, gdy są z liśćmi.
Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko

Agnieszka

Cytat: Kozaczek w 30-04-2012, 22:31
Dam radę. Za pół roku opowiem co mi się polepszyło.
Teraz mam się dobrze, ale jak ma być jeszcze lepiej, to poproszę.
No i jak, Kozaczku, polepszyło się?
Aga :) mama Mateuszka (11 l.), Jasia (8 l.) Mareczka (6 l.), Oli (4 l.) i Łukaszka (2 l.)

Kozaczek

Agnieszko - dwa razy już zmieniałam gałązki. Dla mnie sama świadomość, że one są to już luksus.
Spanie jest ok. Sny takie same.

scorupion

Kozaczek

Ja nie miałam żadnych dolegliwości, prócz tego, że spałam i wierciłam się na wszystkie strony. Teraz śpię zdecydowanie spokojniej. Zawsze moja pościel była wymientolona po pierwszej nocy od założenia. Teraz wygląda przyzwoicie.

K'lara

Cytat: Kozaczek w 11-10-2012, 16:03
Zawsze moja pościel była wymientolona po pierwszej nocy od założenia. Teraz wygląda przyzwoicie.

Skoro nie miętolisz, to wygląda przyzwoicie. ;) :)

Asia61

Czyli jednak pomogło. Na pościel i na sen. :)
Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.

- Awicenna

Lavenda22

Panie Józefie, czy opisywane przez pana odpromienniki (stosowane pod łóżkiem) mają jakiś większy zasięg, czy działają w obrębie samego łóżka? Pytam, ponieważ mam wrażenie, że z całym moim mieszkaniem coś jest nie tak. Nie dość, że wstanie z łóżka rano graniczy z cudem (jak już się zwlokę, czuję się jakbym całą noc biegała), to ogólnie źle się w mieszkaniu czuję: jestem rozdrażniona, rozkojarzona, na niczym nie mogę się skupić. Być może nie zwróciłabym na to uwagi, gdybym nie miała porównania - w moim rodzinnym domu czuję się zupełnie inaczej, bez większych problemów wstaję rano wyspana, w ciągu dnia również czuję się dobrze.

Póki co nie stosowałam żadnego odpromiennika. Mam zamiar kupić skórę z dzika lub czarną gorczycę.

Lavenda22

CytatNeutralizator to po prostu ekran radiestezyjny, który swym działaniem obejmuje wyłącznie przestrzeń położoną nad nim, ale za to na nieograniczoną wysokość.

Znalazłam odpowiedź na swoje pytanie. ;)

Mia

Przestaw łóżko. Cieki wodne potrafią wiele szkody wyrządzić w organiżmie.

Lavenda22

Mia, moje łóżko wędruje po całym mieszkaniu. Jeszcze tylko w kuchni i łazience nie spałam. ;)
Ale OK. może jest jeszcze jakieś miejsce w pokoju, w którym nie stało. Będę kombinować,
bo dłużej tego po prostu nie zniosę.

Mia

Wiem co to znaczy mieć cieki w mieszkaniu. Spróbuj zrobić wahadło, może być nitka z igła. Pochodż z tym po mieszkaniu jak będzie się kręcić w kółko to są to miejsca bez cieków wodnych (poprzeczna oscylacja to ciek wodny). Jeśli nie da to rezultatu to podam ci przepis na odpromiennik.

Lavenda22

Dzięki. Jutro wracam do mieszkania(niechętnie, bo tu gdzie teraz jestem, śpi się wyśmienicie) i będę kombinować.

Mia

Kombinuj może uda się bez odpromiennika. Może jeszcze ci podpowiem, że koty śpią na ciekach wodnych, psy wybierają "zdrowe" miejsca.

Lavenda22

Wiem, czytałam o tym wczoraj. Niestety nie mam żadnego zwierzaka. ;/

Kozaczek

Cytatnie mam żadnego zwierzaka
Weź na dwa, trzy dni od rodziny, znajomych - psa, zaopiekuj się nim i poobserwuj.

Ewela

Wahadełkiem odkryłam cieki w miejscu gdzie musi stać łóżko. Wsunęłam pod nie blachę miedzianą i jest już dobrze.

scorupion

Cytat: Ewela w 20-11-2012, 13:57
Wahadełkiem odkryłam cieki w miejscu gdzie musi stać łóżko. Wsunęłam pod nie blachę miedzianą i jest już dobrze.
Jakie to wszystko proste. Szlag mnie trafia, że ja tak nie mogę.