Aktualności:

Sklep Biosłone --> wejdź

Tłuszcze spożywcze

Zaczęty przez K'lara, 02-05-2012, 14:31

Opiotr

Obecnie zwykłe konserwy mają przydatność do spożycia 3 lata a nawet i więcej i myślę, że to najlepszy sposób tworzenia zapasów. Chyba, że Chcesz przechowywać spore ilości w ograniczonym miejscu to wtedy liofilizaty. Najproście to chyba przechowywać niewielkie zapasy i spory zapas złota i srebra w monetach łatwo rozpoznawalnych oraz ewentualnie różne waluty.
"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers

Pacio

Witam, czy do tego przepisu: http://portal.bioslone.pl/odzywianie/przepisy/I-etap/potrawy-z-kasz/kasza-gryczana-z-pieczarkami
Do podsmażenia kaszy nadaje się wyłącznie smalec czy można użyć innego tłuszczu np. kokosowego? Bez straty smaku ;)

Poziomek

Można, ale jakoś ta kompozycja smaków mi nie pasuje.