Niemedyczne forum zdrowia
28-03-2024, 14:33 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Tłuszcze spożywcze  (Przeczytany 40344 razy)
Opiotr
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 24.05.2012
Wiedza:
Wiadomości: 510

« Odpowiedz #20 : 05-02-2015, 10:21 »

Obecnie zwykłe konserwy mają przydatność do spożycia 3 lata a nawet i więcej i myślę, że to najlepszy sposób tworzenia zapasów. Chyba, że Chcesz przechowywać spore ilości w ograniczonym miejscu to wtedy liofilizaty. Najproście to chyba przechowywać niewielkie zapasy i spory zapas złota i srebra w monetach łatwo rozpoznawalnych oraz ewentualnie różne waluty.
Zapisane

"Czerwone mięso Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers
Pacio
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 34
MO: 10.01.2011
Skąd: Stargard
Wiadomości: 57

« Odpowiedz #21 : 16-06-2015, 16:50 »

Witam, czy do tego przepisu: http://portal.bioslone.pl/odzywianie/przepisy/I-etap/potrawy-z-kasz/kasza-gryczana-z-pieczarkami
Do podsmażenia kaszy nadaje się wyłącznie smalec czy można użyć innego tłuszczu np. kokosowego? Bez straty smaku msn-wink
Zapisane
Poziomek
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 37
MO: 24.09.2011
Skąd: Warszawa
Wiadomości: 659

« Odpowiedz #22 : 16-06-2015, 18:10 »

Można, ale jakoś ta kompozycja smaków mi nie pasuje.
Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!