Niemedyczne forum zdrowia
19-04-2024, 11:07 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Szybkie rozmrażanie mięsa  (Przeczytany 26568 razy)
Agnieszka
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 48
MO: 01.11.2009, DP i KB 01.01.2010
Wiedza:
Skąd: Warszawa
Wiadomości: 690

« : 17-05-2012, 10:35 »

Macie jakieś swojskie sposoby? Nie mam kuchenki mikrofalowej (zresztą nie jest zdrowa), ani funkcji piekarnika z odmrażaniem Smutny Proszę, poradźcie coś. Czasem wieczorem zdarza mi się zapomnieć wyciągnąć z zamrażarki kawałek mięsa na następny dzień i rano - klops.
Zapisane

Aga smile mama Mateuszka (11 l.), Jasia (8 l.) Mareczka (6 l.), Oli (4 l.) i Łukaszka (2 l.)
Kalina
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 08.03.2009
Wiedza:
Skąd: lubuskie
Wiadomości: 992

« Odpowiedz #1 : 17-05-2012, 12:45 »

A może woreczek z zamrożonym mięsem do zimnej wody?
Zapisane
Agnieszka
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 48
MO: 01.11.2009, DP i KB 01.01.2010
Wiedza:
Skąd: Warszawa
Wiadomości: 690

« Odpowiedz #2 : 17-05-2012, 13:42 »

To i tak trzeba poczekać co najmniej 2-3 godziny.
« Ostatnia zmiana: 25-05-2012, 14:51 wysłane przez Nieboraczek » Zapisane

Aga smile mama Mateuszka (11 l.), Jasia (8 l.) Mareczka (6 l.), Oli (4 l.) i Łukaszka (2 l.)
Bunia
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 1.01.2009 r.
Wiedza:
Skąd: Śląsk
Wiadomości: 331

« Odpowiedz #3 : 19-05-2012, 19:18 »

A może woreczek z zamrożonym mięsem do zimnej wody?
Daj mięso do garnka z wodą, garnek na piec z włączoną płytą na najniższym stopniu, rozmraża się ok. pół godziny
Zapisane
Gosia
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 60
MO: 12.02.2011
Skąd: Mazowsze
Wiadomości: 118

« Odpowiedz #4 : 20-05-2012, 16:46 »

Ja zalewam mięso ciepłą wodą, kiedy zrobi się zimna wymieniam na ciepłą i tak aż mięso się rozmrozi.
Zapisane
Agnieszka
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 48
MO: 01.11.2009, DP i KB 01.01.2010
Wiedza:
Skąd: Warszawa
Wiadomości: 690

« Odpowiedz #5 : 25-05-2012, 10:12 »

Dzięki, dziewczyny! Wypróbuję Wasze sposoby.
Zapisane

Aga smile mama Mateuszka (11 l.), Jasia (8 l.) Mareczka (6 l.), Oli (4 l.) i Łukaszka (2 l.)
K'lara
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Skąd: Kraków
Wiadomości: 2.264

« Odpowiedz #6 : 25-05-2012, 11:01 »

Ostatnio (gdy dowiedziałam się rano, że będę mieć gościa i trzeba będzie dać obiad) zrobiłam tak: zmrożone mielone mięso włożyłam do żaroodpornego naczynia z pokrywką i włożyłam na 20 minut do piekarnia, mięso rozmroziło się, wyjęłam, dodałam jajka, kaszę gryczaną (surową), dużo cebuli (surowej), przyprawy: sól, pieprz, zioła świeże: majeranek, oregano, pietruszkę, koperek. Wszystko zmieszałam łyżką. Wstawiłam ponownie do piekarnika na 30 minut. Pyszne, aromatyczne o smaku nadzienia lazanii. Dość suche więc z sosem koperkowym albo z pomidorowym - cudo. smile
Zapisane

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!