Niemedyczne forum zdrowia
22-11-2019, 19:53 *
Witamy, Go嗆. Zaloguj si lub zarejestruj.
Czy dotar do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj si podaj帷 nazw u篡tkownika, has這 i d逝go嗆 sesji
Aktualno軼i: Sklep Bios這ne --> wejd
 
   Strona g堯wna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj si Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Do do逝
  Drukuj  
Autor W徠ek: Ocet jab趾owy - nasze do鈍iadczenia zwi您ane z wyrobem octu  (Przeczytany 237412 razy)
Savage7
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 44
MO: 01.01.2007
Wiedza:
Sk康: Granica ma這polski i 郵御ka
Wiadomo軼i: 937

« Odpowiedz #80 : 09-08-2012, 22:33 »

Woda 廝鏚lana mo瞠 by bez gotowania. Jednak wod 'kran闚' odradzam ze wzgl璠u na chlor.

Czyli jednak kole瘸nka odpowiada na pytania... co prawda nie wszystkim ale odpowiada.
Zapisane

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie dzia豉. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko dzia豉, a nikt nie wie dlaczego.
K'lara
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk康: Krak闚
Wiadomo軼i: 2.264

« Odpowiedz #81 : 10-08-2012, 06:52 »

Woda 廝鏚lana mo瞠 by bez gotowania. Jednak wod 'kran闚' odradzam ze wzgl璠u na chlor.
Czyli jednak kole瘸nka odpowiada na pytania... co prawda nie wszystkim ale odpowiada.
Je瞠li pytania dotycz sytuacji szczeg鏊nej a pytaj帷y s na forum stosunkowo 'nowi' to odpowiadam, ale je郵i pytaj帷y jest na forum od 2007 (czyli wie wi璚ej ni ja) a pytanie nale篡 do podstawowych to czasami nie mam na to ochoty. Ot, co... smile
Zapisane

Savage7
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 44
MO: 01.01.2007
Wiedza:
Sk康: Granica ma這polski i 郵御ka
Wiadomo軼i: 937

« Odpowiedz #82 : 10-08-2012, 07:11 »

Powody znam wi璚 pyta貫m retorycznie cho twoja odp. nie jest do ko鎍a prawdziwa. Po drugie kto Ci powiedzia, 瞠 na forum jestem tak d逝go? Data rozpocz璚ia picia MO nie musi by dat wst徙ienia na forum. My郵a貫m, 瞠 w takich b豉hych pytaniach mo積a sobie pom鏂 瞠by nie przekopywa forum (czas), wszak nie pyta貫m o cel stosowania octu. Sam cz瘰to nowicjuszom polecam lektur ksi捫ek Mistrza jak s "zieloni". S瘯 w tym ,瞠 ja ju przeczyta貫m ksi捫ki. W ka盥ym razie dzi瘯uj za 篡czliwo嗆 Pani Moderator.
Zapisane

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie dzia豉. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko dzia豉, a nikt nie wie dlaczego.
scorupion
« Odpowiedz #83 : 10-08-2012, 07:13 »

Cytat
ale je郵i pytaj帷y jest na forum od 2007 (czyli wie wi璚ej ni ja) a pytanie nale篡 do podstawowych to czasami nie mam na to ochoty. Ot, co...

Czasami odnosz wra瞠nie, 瞠 kole瘸nka jest znacznie d逝瞠j na forum.
Zapisane
Sasima
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: 08.01.2012
Sk康: Katowice
Wiadomo軼i: 315

« Odpowiedz #84 : 11-08-2012, 10:38 »

M鎩 ocet przesta pracowa po 10 dniach,wi璚 go zla豉m i poczekam, a b璠zie gotowy. W jakich starych ksi捫kach znalaz豉m informacje, 瞠 taki ocet jest gotowy po 4-6 tygodniach. Tak jak pami皻am, gdy jeszcze forum nie by這, to sw鎩 pierwszy ocet tak robi豉m, 瞠 pili鄉y dopiero po 6 tygodniach. Pewnie chodzi o klarowno嗆.
Zapisane
K'lara
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: 1.01.2010
Wiedza:
Sk康: Krak闚
Wiadomo軼i: 2.264

« Odpowiedz #85 : 11-08-2012, 11:23 »

Ocet naturalny, w豉snego wyrobu im d逝瞠j 'stoi' (dojrzewa) tym jest lepszy i mocniejszy. To nie przeszkadza temu, aby ju po oko這 2 tygodniach (+- 3-5 dni) nadawa si do spo篡cia.
Zapisane

scorupion
« Odpowiedz #86 : 11-08-2012, 12:24 »

Cytat
Ocet naturalny, w豉snego wyrobu im d逝瞠j 'stoi' (dojrzewa) tym jest lepszy i mocniejszy.

W jakim sensie lepszy? A mo瞠 tylko smaczniejszy?
Zapisane
Agnieszka
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 44
MO: 01.11.2009, DP i KB 01.01.2010
Wiedza:
Sk康: Warszawa
Wiadomo軼i: 690

« Odpowiedz #87 : 11-08-2012, 13:28 »

I mocniejszy, z pewno軼i.
Zapisane

Aga smile mama Mateuszka (11 l.), Jasia (8 l.) Mareczka (6 l.), Oli (4 l.) i ㄆkaszka (2 l.)
Baird
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
MO: 15-03-2007
NIA: 18-06-2013
Wiedza:
Wiadomo軼i: 460

« Odpowiedz #88 : 11-08-2012, 14:43 »

I bardziej klarowny.
Zapisane

Prawda czyni wolnym
scorupion
« Odpowiedz #89 : 11-08-2012, 15:15 »

Mocniejszy i bardziej klarowny, ale czy lepszy?
Zapisane
Zosia_
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: nie stosuj ze wzgl璠u na reakcje
Wiedza:
Wiadomo軼i: 1.049

« Odpowiedz #90 : 11-08-2012, 20:33 »

Smaczniejszy, bardziej intensywny w smaku.
Zapisane
scorupion
« Odpowiedz #91 : 11-08-2012, 20:48 »

To ju uzgodnione, ale czy lepszy dla organimu? Szybciej goi, dok豉dniej oczyszcza, czy mo瞠 niekoniecznie?
Zapisane
Zosia_
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: nie stosuj ze wzgl璠u na reakcje
Wiedza:
Wiadomo軼i: 1.049

« Odpowiedz #92 : 12-08-2012, 00:26 »

Tego nie wiem. Jak chcia豚y to sprawdzi?
Zapisane
Mistrz
*


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
MO: 05.03.2000 – 2070
Sk康: Hogwart
Wiadomo軼i: 10.557

WWW
« Odpowiedz #93 : 12-08-2012, 00:43 »

Ocet nie musi by lepszy. Wystarczy, 瞠 jest dobry. Im bardziej klarowny, tym czystszy z niego ocet, a wiec gorszy ze zdrowotnego punktu widzenia.
Zapisane

Je郵i nie wiesz nic, dasz sobie wm闚i wszystko
Mia
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 60
MO: 20.12.2011
Wiadomo軼i: 275

« Odpowiedz #94 : 12-08-2012, 08:26 »

Ocet jagodowy wyszed mi rewelacyjnie. Jest klarowny, ma zapach jagodowo-octowy.

Gorzej z octem jab趾owym, bia造 nalot na wierzchu. Do picia nie bardzo si nadaje, zala豉m nim mieszanki zio這we i wykorzystam zewn皻rznie.
Zapisane
Opiotr
***


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
MO: 24.05.2012
Wiedza:
Wiadomo軼i: 505

« Odpowiedz #95 : 12-08-2012, 10:21 »

To ju uzgodnione, ale czy lepszy dla organimu? Szybciej goi, dok豉dniej oczyszcza, czy mo瞠 niekoniecznie?
Pewnie zawiera wi璚ej bia趾a, bo zd捫y si w nim utopi wi璚ej muszek owoc闚ek.
Zapisane

"Czerwone mi瘰o Ci nie zaszkodzi. Na pewno zaszkodzi Ci niebiesko-zielone" - Tommy Smothers
scorupion
« Odpowiedz #96 : 12-08-2012, 11:02 »

Cytat
Im bardziej klarowny, tym czystszy z niego ocet, a wiec gorszy ze zdrowotnego punktu widzenia.

Tak te my郵a貫m.
Zapisane
Antonio
***


Offline Offline

P貫: M篹czyzna
Wiek: 49
MO: 31-10-2009
Wiedza:
Sk康: Bergamuty
Wiadomo軼i: 896

« Odpowiedz #97 : 12-08-2012, 19:39 »

Bia造 nalot na powierzchni to przecie bakterie, pewnie po篡teczne... czy nie?
Zapisane

I'm going through changes
Sasima
***


Offline Offline

P貫: Kobieta
MO: 08.01.2012
Sk康: Katowice
Wiadomo軼i: 315

« Odpowiedz #98 : 16-08-2012, 20:51 »

Ocet sta 10 dni zla豉m, potem sta 7 i jest na nim taki bia豉wy ko簑ch. Przy nastawie nie by這 nalotu, mo瞠 dlatego, 瞠 miesza豉m. Teraz jest nalot, taki g瘰tawy ko簑ch. Nie wiem, czy to ple填 i czy mog go pi. Jest m皻ny bardziej a zapach ma jaki winny. Mo瞠 co sknoci豉m.
Zapisane
Asia61
*


Offline Offline

P貫: Kobieta
Wiek: 58
MO: 06.03.2012 z przerwami na zdrowienie, KB od 01.05.2012, ZZO, bez glutenu!
Wiedza:
Sk康: 堯dzkie
Wiadomo軼i: 2.351

« Odpowiedz #99 : 16-08-2012, 21:49 »

Ten ko簑ch to bakterie octowe. Nic strasznego. Mo瞠sz go odcedzi, je郵i Ci bardzo przeszkadza. A smak jest te winny, czy octowy?
Zapisane

Zdrowie fizyczne i stan psychiczny cz這wieka s ze sob 軼i郵e powi您ane.

- Awicenna
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 19   Do g鏎y
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Dzia豉 na MySQL Dzia豉 na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawid這wy XHTML 1.0! Prawid這wy CSS!