Problemy z nadwagą. Bój to jest nasz ostatni?

Zaczęty przez Irek, 28-08-2012, 23:54

Spokoadam

A zrobię doświadczenie.
Dam psu do wyboru - dwie wody, jedna strukturalna ( po zamrożeniu i odmrożeniu) druga bez tego zabiegu. Potem zrobię go w balona, coby się na sugerował miską itd. Ciekawe jakie będą wybory posokowca myśliwskiego.
Dopadło mnie zdrowie.

Filutek

No to macie duży problem. Nie obawiacie się, że psu pójdzie na psychikę? Szkoda sierściucha.

Machos

Cytat: Spokoadam w 03-10-2015, 20:17
coby się na sugerował miską itd.

Przepraszam za off-topic. Czy naprawdę nie możesz napisać po polsku?
Zamiast się badać, lepiej wypić miksturę oczyszczającą, najlepsze świadectwo badania organizmu, które w przypadku istniejących chorób widać po objawach. Machos.

scorupion

A zrobię doświadczenie.
Dam psu do wyboru - dwie wody, jedna strukturalna ( po zamrożeniu i odmrożeniu) druga bez tego zabiegu. Potem zrobię go w balona, coby się na sugerował miską itd. Ciekawe jakie będą wybory posokowca myśliwskiego.
Takie doświadczenie nie wyczerpuje znamion doświadczenia. Musisz zważyć psa (mam nadzieję, że nie ma na imię Filutek) teraz i za trzy miesiące.

Spokoadam

Moje doświadczenie jest ściśle zawężone do testu wyboru, więc wyczerpuje znamiona doświadczenia.
Dopadło mnie zdrowie.

scorupion

Niech ci będzie, ale w tym wypadku to doświadczenie jest bez sensu. Musisz zważyć psa teraz, zanotować wynik i porównać z jego wagą po trzech miesiącach picia zmrożonej wody. Okaże się czy schudł tak jak Filutek.

Spokoadam

Zbyt wąskotorowo poszedłeś jak zwykle, aczkolwiek lubię Twoje spoty w dziale o kalifacie.
Chodzi bardziej o to czy jest to dobre, może niedobre, lub obojętne dla mojej psiny. ( w sęsie smakowym).
Dopadło mnie zdrowie.

Gibbon

A zrobię doświadczenie.
Zapewne tak jak ja pamiętasz, że ktoś już tu pisał, iż robił to doświadczenie - twierdził, że pies zawsze wybierał zamrożoną.

scorupion

Cytat: Spokoadam w 03-10-2015, 23:14
Zbyt wąskotorowo poszedłeś jak zwykle,
Nie wąskotorowo, a precyzyjnie na temat, dyskusja jest o wpływie rozmrożonej wody na chudnięcie.

CytatChodzi bardziej o to czy jest to dobre, może niedobre, lub obojętne dla mojej psiny. ( w sęsie smakowym).
Z psami i ich zmysłami nie jest łatwo, daj mu wybór w czym ma się wytarzać, w gównie albo padlinie czy fiołkach.

Asia61

W tym przypadku również wybierze prawidłowo. :)
Zdrowie fizyczne i stan psychiczny człowieka są ze sobą ściśle powiązane.

- Awicenna

Idusia

Z tego co czytam, chudnie się po odstawieniu glutenu - zatem na ZZO też powinien być spadek wagi - mam rację? Jakie odstępy trzeba zachować między posiłkami?
Wiem, że trzeba jeść kiedy jest się głodnym, ale głównie chodzi mi o dwa KB dziennie - jak je zmieścić jeśli śniadanie zjem ok. 8 rano?

Kozaczek

CytatJakie odstępy trzeba zachować między posiłkami?

Odstępy między posiłkami, to ca' 3,5 do 4 godzin. KB to też posiłek.

Shadow

Jeśli KB jest z samych nasion i wody to chyba nie trzeba robić aż takiego odstępu. Ja zwykle staram się robić odstęp min. 1h przed i po KB na samej wodzie i cukrze lub miodzie. Sami też najlepiej czujemy czy nasz organizm ma teraz ochotę na następny, konkretny posiłek czy też KB.

Idusia

No właśnie, stosując odstęp 3,5-4 godz. tylko jeden KB bym musiała pić (daję banana pół do niego) i nie jeść kolacji.
Śniadanie - 8
KB - 12
Obiad -16 (za późno dla mnie)
I dalej nic, bo po 18-tej nic nie wcisnę.

scorupion

Spokojnie wystarczy godzina odstępu, ja nieraz piję bezpośrednio po posiłku i też jest dobrze.