Niemedyczne forum zdrowia
30-04-2024, 00:52 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Błonnik a wzdęcia  (Przeczytany 7325 razy)
ALA 1
« : 01-01-2008, 21:10 »

Chciałam zapytać czy mięso, jaja, ryby czyli produkty białkowe zakwaszające organizm muszą być bilansowane surówkami, czy mogą być to warzywa gotowane w tej samej ilości wagowej?
Jeśli tak to powinny być ważone przed czy po ugotowaniu i jak  jest w przypadku mrożonek?
Pytam gdyż zauważyłam, że po surówkach występują u mnie wzdęcia.
« Ostatnia zmiana: 29-06-2016, 08:05 wysłane przez ArtComp » Zapisane
Mistrz
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 05.03.2000 – 2070
Skąd: Hogwart
Wiadomości: 10.596

WWW
« Odpowiedz #1 : 01-01-2008, 22:46 »

Oczywiście przed jedzeniem, czyli w tym przypadku po ugotowaniu. I jeszcze jedno, bardzo istotne. Nie trzeba do tego używać wagi,. bo to jakiś obłęd. Pojęcie "zrównoważone wagowo" jest pojęciem orientacyjnym; na oko; mniej więcej tyle...
Zapisane

Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
ALA 1
« Odpowiedz #2 : 02-01-2008, 14:50 »

Chyba nie zrozumiałam mistrzu co znaczy przed jedzeniem a po ugotowaniu?
Zapisane
Pablo
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 46
MO: 21-08-2006
Skąd: Wielkopolska
Wiadomości: 386

« Odpowiedz #3 : 02-01-2008, 14:56 »

Warzywa gotujesz, ważysz i jesz msn-wink Ale i tak najlepsza jest, jak Pan Józef pisze wyżej, metoda "na oko".
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!