Niemedyczne forum zdrowia
16-04-2024, 12:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wrodzona łamliwość kości  (Przeczytany 5619 razy)
Sawyer
« : 01-01-2008, 12:36 »

Mistrzu
Moja dziewczyna ma wrodzoną łamliwość kości. Ostatnio zdiagnozowano u niej anemię. Czy te choroby są jakoś powiązane? Czy można choć trochę wzmocnić kości stosując jakąkolwiek dietę? Czy są składniki pokarmowe które są niewskazane w tej chorobie lub w anemii? A może  nie należy nic wykluczać z pożywienia? Mistrzu, a jakich pozytywnych efektów można się spodziewać w przypadku wrodzonej łamliwości kości po wielu latach picia MO? Chciałbym dać jej choć trochę nadziei, nie płonnych oczywiście. Dziękuję.
Zapisane
Mistrz
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 05.03.2000 – 2070
Skąd: Hogwart
Wiadomości: 10.596

WWW
« Odpowiedz #1 : 01-01-2008, 16:33 »

W określeniu „choroby wrodzone” kryje się raczej niemożność lekarza stawiającego taki wyrok (każda diagnoza jest wyrokiem). Najczęściej są to predyspozycje wyniesione z domu rodzinnego, będące następstwem nieprawidłowego odżywiania, a także ślepej wiary rodziców w cudowne właściwości leków serwowanych przez lekarzy. Wystąpienie anemii potwierdza ten pobieżny siłą rzeczy wniosek. Pomijając fundamentalne znaczenie uszczelnienie powłok zewnętrznych organizmu, tj. skóry i śluzówki, istotne znaczenie ma odpowiednia dieta oraz uzupełnianie wapnia organicznego, najlepiej poprzez stosowanie skorupek jaj.
Cytat od: Sawyer
Chciałbym dać jej choć trochę nadziei, nie płonnych oczywiście.
Nie chodzi tutaj o dawanie nadziei – płonnych czy nie. Po prostu trzeba wykorzystać szansę, a nie pozostać przy wyroku: choroba wrodzona, i nie robić nic.
Zapisane

Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
Sawyer
« Odpowiedz #2 : 05-01-2008, 13:52 »

Mistrzu a co zaraz po skorupkach jaj ma najwięcej dobrze przyswajalnego organicznego wapnia?
Zapisane
Mistrz
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 05.03.2000 – 2070
Skąd: Hogwart
Wiadomości: 10.596

WWW
« Odpowiedz #3 : 05-01-2008, 23:03 »

Najwięcej organicznego wapnia zawierają świeże warzywa,orzechy oraz miód.
Zapisane

Jeśli nie wiesz nic, dasz sobie wmówić wszystko
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!