Niemedyczne forum zdrowia
25-04-2024, 16:36 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Sklep Biosłone --> wejdź
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zakwaszenie organizmu przyczyną chorób.  (Przeczytany 36285 razy)
Baird
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: 15-03-2007
Wiedza:
Wiadomości: 459

« Odpowiedz #40 : 30-12-2014, 19:39 »

Cytat
sama stosuje naturalne środki odkwaszające organizm
Jakież to środki?
Zapisane

Prawda czyni wolnym
Elizea
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: Nie stosuje
Wiadomości: 8

« Odpowiedz #41 : 06-01-2015, 00:06 »

Jakież to środki?

Zamierzam je zarzucić na rzecz MO. Po to tu przecież sie zapisałam. To juz wiec nieistotne.

Luciano, dziękuje za rady, obiecuje poprawę.
« Ostatnia zmiana: 06-01-2015, 00:19 wysłane przez Elizea » Zapisane

Medyk konwencjonalny = czwarta biała smierć.
"Tak, zasadniczo możesz jeść co chcesz, tylko potem sie nie dziw"
Magdamagdalena
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 47
MO: 05.11.2014 + KB, od 01.2015 bez glutenu
Wiedza:
Skąd: Kraków
Wiadomości: 73

« Odpowiedz #42 : 06-01-2015, 09:02 »

Cytat
Dr. Robert O. Young:
„ Moja fundamentalna teoria jest taka, że występuje tylko jedna choroba i jedna dolegliwość, a jest nią zbyt duże zakwaszenie krwi i tkanek.
Co jest tego przyczyną? Styl życia oraz nawyki żywieniowe, co oznacza, że choroba jest konsekwencją wyboru, tego co jemy, co pijemy i tego co myślimy.”

Czy to zakwaszenie organizmu nie jest tym samym, czym jest toksemia? Zanim znalazłam Biosłone, chcąc polepszyć stan swojego zdrowia wyrzuciłam z menu wszelkie świństwa (gazowane kolorowe napoje, chipsy, przetworzone, rafinowane pokarmy, mleko pasteryzowane, serki, jogurciki sklepowe itd itd, mocny alkohol, papierosy, nawet kawę), natomiast dodałam surówki warzywne, owoce (głownie jabłka, cytryny, czasem banany). Na początku ograniczyłam też spożywanie mięsa (prawie zupełnie) żeby po kilku miesiącach wrócić do niego.
Wracając do tematu, świństwa z mojego nawiasu są wymieniane jako produkty zakwaszające, a moim zdaniem również powodujące toksemię. Wystarczy je więc odstawić i wspomagać organizm, żeby mógł się pozbyć złogów magazynujących nadmiar toksyn.
Zapisane
Gibbon
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
MO: Nie stosuję.
Wiedza:
Wiadomości: 1.370

« Odpowiedz #43 : 06-01-2015, 09:33 »


Kwasowość organizmu

http://portal.bioslone.pl/kwasowosc_organizmu
Zapisane
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!