Cukier i błonnik kokosowy

Zaczęty przez Lidencja, 06-09-2012, 11:38

Lidencja

Witam, ostatnio "odkryłam" cukier kokosowy. Unikam cukru, nie stosuję ksylitolu, czasami stevię. Moja znajoma kupuje cukier z kwiatu  kokosu pochodzący z Jawy firmy AMANPRANA, która współpracuje ze stowarzyszeniami farmerów, które nadzorują proces produkcji oraz zbierania cukru kokosowego zgodnie z zasadami ekologicznymi.
Czy można nim zastapić "normalny" cukier?

scorupion


Euroscan

Jak to po co ?
Aby wspomóc ekologicznych producentów cukru, farmerów.
Oni też muszą z czegoś żyć.
euroscan:uparciuch, wydzielacz, GT2 zbieracz, KB, DZ, MO.

scorupion

To wspomagaj śmiało.
A wiesz, że takich co muszą z czegoś żyć jest na świecie coś ponad 6 miliardów?

Filutek

#4
No właśnie, a cukier pochodzi z Jamajki. Wspomagajmy, ale rodzimych producentów, którym się jeszcze chce produkować warzywa zasiane w ziemi, która jest nawożona obornikiem, i hodowców żywca w oparciu o pasze rodzime. Naprawdę zyskamy na tym i my konsumenci i nasze zdrowie.