W ramach przychylania nam nieba

Zaczęty przez scorupion, 09-10-2012, 13:36

Skorupion

Jest super, dasz radę. Ja nie bo jestem niezaszczepiony:

Tu jaki piękny, sielski obrazek:

Gibbon

Skorupion

Śmieszne dosyć. W ciągu jednego lub trzech dni to można wyszkolić co najwyżej mięso armatnie, a nie żołnierza. W ciągu miesiąca da radę nauczyć jako tako strzelać, pod warunkiem, że będą strzelnice, karabiny i amunicja, a tych nie ma.  Wszystko w tym rządzie tak wygląda.

Tu jaka komedia, oby się nie skończyło jak z Żeleńskim i Ukrainą.

Skorupion

Ależ my mamy słabieńki rząd, a czasy takie ciężkie, a będą jeszcze cięższe. Bieda.

Kowboje śpieszą się z Ukrainą, bo chcą napaść na Persów?

Skorupion

Słabieńki jeśli chodzi o rządzenie dla dobra Polski, ale z drugiej strony straszny, zaczyna przypominać rządy z czasów Bieruta. I nadal duże poparcie wśród chyba obłąkanych, bo jak inaczej to nazwać.

Skorupion

To są źli ludzie z bardzo złymi intencjami.

Chiny olały Europopaprańców hehehe:
Financial Times podaje, że przewodniczący Chińskiej Republiki Ludowej Xi Jinping odrzucił zaproszenie UE do wzięcia udziału w szczycie w Brukseli. Dziennik powołuje się na dwa źródła dyplomatyczne.
Trzeba wincyj płci, wincyj zielonego wału, zrównoważonego rozwoju, zeroemisyjności i wincyj inżynierów z Afryki.

A tymczasem u kowbojów:
Obecny wskaźnik akceptacji pracy prezydenta USA jest najwyższy w całej jego karierze politycznej - wynika z sondażu przeprowadzonego przez NBC News. Badanie wskazuje jednocześnie, że aprobata dla demokratów - partią opozycyjną - spadła do 27 proc., co jest najniższym wynikiem od 1990 roku.

Rotacyjny Hołownia ma w sondażach trochę ponad 3%. No nieodgadniona zagadka dla mnie kto poza rodziną i znajomymi zamierza głosować na niego i dlaczego.

Gibbon

Obowiązkowa kwalifikacja wojskowa dla kobiet. "Pojawia się strach o swoje życie"

CytatTegoroczna kwalifikacja wojskowa obejmuje nie tylko mężczyzn, ale i część kobiet o określonych kompetencjach zawodowych i umiejętnościach. Chodzi między innymi o osoby, które "kończą studia w zawodach istotnych dla wojska". Wśród takich profesji są m.in. zawody lekarza. - Jest takie powiedzenie, że łatwiej z żołnierza zrobić ratownika, niż z ratownika żołnierza. Dla mnie to jedna wielka niepewność - mówi portalowi RadioZET.pl Natalia, studentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.

CytatPortal RadioZET.pl o podzielenie się refleksjami na ten temat poprosił między innymi Natalię, studentkę Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu. - Z koleżankami i z kolegami z roku o tym ostatnio rozmawialiśmy i fakt faktem, przedstawiciele zawodów medycznych to potencjalnie idealni kandydaci do wojska jako zabezpieczenie medyczne w stanie zagrożenia wojennego. Ale jest takie powiedzenie, że łatwiej z żołnierza zrobić ratownika, niż z ratownika żołnierza. Zarówno ja, jak i większość moich znajomych z uczelni, nie mamy żadnego przeszkolenia, jeśli chodzi o medycynę pola bitwy - poza zajęciami z medycyny taktycznej, które pokazują, jak się zakłada opaski typu CAT itd. - mówi Natalia.

Zapytaliśmy również o ewentualne obawy przed kwalifikacją wojskową. - Pojawia się strach o swoje życie, bo to niby tylko pobór kwalifikacyjny, ale jednak w razie czego to jesteśmy numerem jeden na liście, więc jest to jedna wielka niepewność, delikatny strach przed nieznanym i tym, że ewentualnie będę musiała poświęcić swoje dotychczasowe życie, rodzinę - przyznaje Natalia. - Obawiam się, aczkolwiek uważam, że jako kobiety jesteśmy na tyle silne psychicznie i fizycznie i jeśli chodzi o ból - dałybyśmy radę. Jesteśmy jednak dość empatyczne, a w medycynie pola walki to nie za bardzo pomaga. Poza tym koniecznie powinnyśmy przejść szkolenie wojskowe, nawet to podstawowe, dla świadomości jakiejkolwiek wiedzy i skutecznej pomocy, ale też własnego bezpieczeństwa - podsumowuje Natalia.

Skorupion

Mam coś takiego, że jak widzę człowieka, obojętnie czy w realu, czy w mediach to od razu automatycznie ustawia mi się jego odbiór. Może to być wampir energetyczny, pokrewna dusza, jakiś pajac, itp, itd. Kandydatka na prezydenta Biejat z miejsca wyzwoliła wstręt. I co zrobić?

Gibbon

Skorupion

Nie da rady, obrzydzenie bierze.

Zaczyna się ziszczać:
Cytat: Skorupion w 19-07-2024, 08:36Guten Tag, Kameraden.
Bardzo słabe, zdegenerowane w każdym aspekcie elity, nie mają już więcej nic do zaoferowania szerokiej publiczności poza zamordyzmem, cenzurą, dyktaturą demokracji i katastrofalnymi utopiami. Zawsze w historii tak było, elity takie odchodziły w paroksyzmach pociągając za sobą mnóstwo ofiar. Teraz będzie to samo.
I bardzo dobrze, bo połowa szerokiej publiczności posiada zamiast mózgu odbiornik TV. Oczyści się nieco.

Skorupion

Beznadzieja ci kandydaci, same łgarstwa i sztampa ułożona przez sztaby. Tfu!. A najbardziej beznadziejny jest Hołownia, aż dziw bierze, że ktokolwiek go popiera Na oko to powinien mieć ze 347 punktów procentowych poparcia, ale na minusie.

Skorupion

Trochę nie na bieżąco jestem. Hołownia to już wgniótł Putina w ziemię, jak obiecywał, czy jeszcze na coś czeka?

Gibbon

Tak na druga nóżkę bo coś mniej popularny odlot drugiego orła:

"Jak już Rosjanie będą na kolanach przychodzili podpisać pokój". Duda o rozmowie z Zełenskim

Skorupion

Hołownia jest niepowtarzalny, pozostaje mieć tylko nadzieję, że już nikomu nie będzie do niczego potrzebny i razem z Trzecią Nogą wyleci z polityki.
Pisiory oczywiście też są dobre. Jak dorwą się do władzy to natychmiast wprowadzą segregację sanitarną, przymus szczepień, areszt domowy na smsa, podpiszą wszystko co im Eurokołchoz będzie kazał, oddadzą resztę uzbrojenia Ukrainie, dołożą Chełm i Przemyśl, nabiorą kredytów i też oddadzą, a na koniec z Polaków we własnym kraju zrobią obywateli czwartej kategorii, bo na razie jesteśmy trzeciej.

Skorupion

Pisiory dobre, ale Platforma Obywatelska z przystawkami znacznie lepsza. To bezpośredni kontynuatorzy tych co samego znali jeszcze Stalina, powiązani rodzinnie, ideowo i narodowościowo z prezentami przywiezionymi nam na ruskich czołgach.
A jedni i drudzy stanowią dwie strony tego samego medalu, a medalowi jak na imię? Mogę podpowiedzieć, że zaczyna się na M.

Skorupion

Uśmiechający się do siebie od półtora roku wrzeszczą wniebogłosy, że rozliczą i posadzą pisiorów za złodziejstwo. Ilu zamknęli? Ani jednego hehehe i nie zamkną, bo nadal kopią się tylko do kostek, a w międzyczasie na zmianę co kilka lat doją niemiłosiernie gawiedź, która bardzo się z tego cieszy i na nich regularnie głosuje, podniecając się emocjonalnie podpuszczana przez szczujnie medialne.

Gibbon

Cytat: Skorupion w 15-05-2025, 11:02podniecając się emocjonalnie podpuszczana przez szczujnie medialne.

To jest niezawodny dla mnie test IQ.

Skorupion

Obydwie opcje to dno moralne, łżą non stop, słowa prawdy nie słyszałem. Kłamać, kłamać, kłamać. W ogóle nie powinno się chodzić na żadne wybory.

Skorupion

Nasi bracia Ukraińcy, których pisiory są sługami, na Eurowizji dali całe 0 punktów Steczkowskiej. Ale, jako że w przyrodzie nic nie ginie to 12 punktów otrzymali Niemcy.

Skorupion

Hołownia złapał coś koło 4,8% głosów, jednak ktoś poza znajomymi i rodziną zagłosował na niego. Niewiarygodne!