W ramach przychylania nam nieba

Zaczęty przez scorupion, 09-10-2012, 13:36

Skorupion

Cytat: Skorupion w 19-12-2025, 13:29Uwaga teraz: W dniu 24 grudnia 2025 r. wchodzi w życie nowelizacja kodeksu pracy. Jedną z istotnych zmian jest nałożenie na pracodawców obowiązku, by ogłoszenia o naborze na stanowisko oraz nazwy stanowisk były neutralne pod względem płci.

No, neutralne. Ale do dźwigania to już płcie istnieją i tylko dwie:
mężczyzna 30 kg stała praca, 50 kg dorywcza
kobieta 12 kg stała praca, 20 kg dorywcza
Żyjemy w domu wariatów, a przepustki są wydawane tylko do szpitala psychiatrycznego.

Skorupion

Pisałem już, że nie lubię bab?

Wiecznie nieszczęśliwe, a na emeryturkę pięć lat wcześniej przy średniej długości życia większej o 7 lat.

Gibbon

Mnie z wiekiem co raz to bardziej załamuje i przygnębia poziom logiki stanowczej większości przedstawicielek płci pięknej.

Gibbon

Osoba autorytecka w swoim żywiole:

CytatKlaudia Jachira została złapana na sejmowym korytarzu przez influencera, który słynie z wywiadów z posłami. Polityk została zapytana o nierówności w zarobkach piłkarzy i piłkarek.

,,Czy piłkarze i piłkarki powinni zarabiać tyle samo?" – zapytał posłankę Jachirę Mateusz Wiktorowicz, który znany jest z przepytywania polityków na sejmowych korytarzach.

,,O, wow. No myślę, że tak. Ja bardzo kibicuję dziewczynom, które uprawiają piłkę nożną" – stwierdziła polityk. ,,Nie rozumiem, dlaczego są takie różnice w ogóle".

Dodała, że czasem się zastanawia ,,jak to jest, że mężczyźni wolą oglądać sport innych mężczyzn, a nie kobiecą piłkę nożną".
Równość tak, ale nie ustawą. Jachira o wolnym rynku

,,Powinno być to przecież coś nowego. Tak, myślę że powinna być pełna równość, ale chciałabym żeby to wyrównanie szło naturalnie wolnym rynkiem. Żeby to nie było takie ustawą, bo sobie tego nie wyobrażam" – dodaje.

Posłance Jachirze wyjaśniamy – nie będzie równych zarobków wśród piłkarzy obu płci, ponieważ kobiety nie interesują się piłką nożna tak jak mężczyźni, a mężczyźni nie mogą oglądać kobiecej piłki nożnej, bo to sprawia im ból.

Źródło: NCzas.info

Skorupion

Powinno się powołać Ministerstwo Głupoty i Absurdu Totalnego. Lewactwo byłoby zachwycone.

Cytat: Gibbon w 22-12-2025, 11:46Mnie z wiekiem co raz to bardziej załamuje i przygnębia poziom logiki stanowczej większości przedstawicielek płci pięknej.

Osobopostacie kobiece z macicą decyzją Dobrotliwego Pana Boga zamiast potocznie rozumianej logiki zostały wyposażone w emocje.
Dlaczego potocznie rozumianej? Bo ta logika znacznie się różni od matematycznej i potrafi nieźle zaskoczyć.

Skorupion

Uwaga, już od dzisiaj hehehe:

Żebyście jednak nie byli stratni to od 1 stycznia:
"Jeżeli ogrzewasz dom piecem lub kominkiem, szykuj się na poważne zmiany. Od stycznia 2026 roku wchodzą w życie ścisłe przepisy dotyczące urządzeń grzewczych, które nie spełniają wymagań ekologicznych. Właściciele starszych kominków i pieców muszą liczyć się z kontrolami i dotkliwymi karami finansowymi.  Kary finansowe są dotkliwe – od 500 zł za brak wymaganych dokumentów do 5 000 zł za złamanie przepisów ustawy antysmogowej. Kary nie mają charakteru jednorazowego i mogą być nakładane wielokrotnie podczas kolejnych kontroli. A kto będzie kontrolował? Do naszych domów może zapukać straż miejska, nadzór budowlany, a także inspektorzy ochrony środowiska."https://www.ekologia.pl/wiadomosci/nowe-przepisy-dla-wlascicieli-piecow-i-kominkow-kontrole-i-wysokie-kary-od-stycznia/
Szczęście, że na razie póki co, jeszcze żule spod Żabki nie mogą.

Gibbon

W końcu przykróci się niektórym cFaniakowanie z paleniem opon.

Skorupion

No, nienawistnikom nie ratującym planety się oberwie, całe szczęście ja mam kominki z certyfikatem spełniającym wymogi Ekoprojektu (ecodesign) i mogę palić oponami i zgniecionymi butelkami. Życie jest piękne.

Skorupion

Wątek przekroczył milion wyświetleń, w związku z tym udałem się do nabliższej Żabki.

Zapomniany i pomijany przez pierwszą komunę, przez obecną również Ossendowski, a dokładniej jego mongolskie przepowiednie:

1. Faza rozkładu
Ludzie tracą wiarę, honor i poczucie odpowiedzialności.
Prawo przestaje chronić sprawiedliwość, a zaczyna służyć sile.
Wiedza jest wykorzystywana do dominacji, nie do mądrości.
Władza przechodzi w ręce ludzi pozbawionych zasad.
Świat zewnętrznie się rozwija, ale wewnętrznie pustoszeje.

2. Czas przemocy i fałszu
Narody walczą ze sobą bez zrozumienia przyczyn.
Pojawiają się ,,fałszywi prorocy" i ideologie obiecujące zbawienie, a przynoszące zniewolenie.
Ludzie przestają odróżniać prawdę od kłamstwa.

Prawda, że brzmi znajomo? A po tym wszystkim epoka totalitaryzmu

Skorupion

Ossendowski nie dopisał, że napadnie na nas lewactwo z odwróconym dekalogiem, czyli wszystko zostanie postawione na łbie i że połowa publiczności zeświruje.

"Chińczycy rozpędzili własny pojazd maglev do prędkości aż 700 km/h i udało się tego dokonać w zaledwie 2 sekundy. Wymagało to ogromnej precyzji oraz wykorzystania technologii, które do niedawna znajdowały się poza zasięgiem człowieka.Podczas próby pojazd udało się również zatrzymać na bardzo krótkim odcinku, co również dowodzi ogromnej precyzji Chińczyków. W ten sposób Państwo Środka ustanowiło rekord świata w prędkości i przyspieszaniu maglevów."

Cieniasy, Eurokołchoz jest tuż, tuż przed epokowym odkryciem, minimalnie brakuje kilku ostatnich badań do pełnego sklasyfikowania 257 płci.

Skorupion

O jaka szkoda!

"Zebrała ponad 600 milionów dolarów z finansowania publicznego i prywatnego
Koniec eksperymentu żywnościowego 'wake': największa w Europie farma owadów bankrutuje pomimo otrzymania prawie 200 milionów publicznych pieniędzy"
https://gaceta.es/europa/fin-al-experimento-alimenticio-woke-quiebra-la-mayor-granja-de-insectos-de-europa-pese-a-recibir-casi-200-millones-de-dinero-publico-20251229-1025/

Skorupion

Wielkie chwile polskiej polityki:

Skorupion

Skorupion

O, tu mamy jeden z niezliczonych przykładów, że bliżej. Eurokołchoźnicy prowadzą nas prosto w przepaść albo jak kto woli na czołowe zderzenie z żółtym murem.

Cytat: Skorupion w 19-12-2025, 13:29Uwaga teraz: W dniu 24 grudnia 2025 r. wchodzi w życie nowelizacja kodeksu pracy. Jedną z istotnych zmian jest nałożenie na pracodawców obowiązku, by ogłoszenia o naborze na stanowisko oraz nazwy stanowisk były neutralne pod względem płci.

Skorupion

USA przeprowadziło specjalną operację wojskową w Wenezueli. Rosja i Chiny myślą o wprowadzeniu sankcji, a my jako tranescendens narodów powinnyśmy przyjąć do Polski uchodźców wojennych płci żeńskiej. Płeć męska do Europy Zachodniej.

Skorupion

Okazało się znienacka, że Wenezuela ukradła kowbojom olbrzymie złoża ropy zalegające pod pasem Orinoko. Kowboje teraz po prostu je odbierają. Duńczycy mogą się już powoli żegnać z Grenlandią hehehe. Ale to wszystko nic, Komisja Europejska zamierza podjąć stanowcze kroki przeciwko USA, albowiem Maduro po porwaniu dostał wodę  w butelce bez przymocowanej nakrętki.

Skorupion

Z początku to brzmi absurdalnie, ale niby dlaczego Grenlandia miała by być duńska? Dlatego, że Duńczycy napadli na wyspę ileś lat temu? No to teraz napadną kowboje.

Skorupion

Cytat: Skorupion w 30-06-2025, 09:52A tymczasem jeszcze ludzie na mieście gadają, że gwałtownie zmienia się zasolenie północnego Atlantyku i AMOC może wpaść w amok. Co wtedy będzie?

No będzie to co jest teraz, czyli zimno i ocieplenie klimatu w Europie pójdzie się czochrać.

Skorupion

Co będzie pierwsze? Wojna z Iranem, wojna domowa w USA, krach na rynkach czy niemiecka bomba atomowa?

Skorupion

No niestety, nadszedł ten czas, żeby pozmieniać tytuły polskiej literatury tak, aby nikt nie poczuł się urażony. Pierwsza propozycja: