Skorupion
MO: nie stosuję
|
 |
« Odpowiedz #1160 : 05-06-2022, 16:01 » |
|
A dziękuję. Z zebranych patyków, gałęzi i chrustu zamierzam zbudować Narodowe, Niezłomne, Niepokorne oraz oczywiście zrównoważone ogrzewanie podłogowe.
|
|
|
|
|
|
|
Gibbon
Wiedza: 
|
 |
« Odpowiedz #1161 : 05-06-2022, 16:20 » |
|
Tak na marginesie - chrustobranie chyba za darmochę nie jest?
|
|
« Ostatnia zmiana: 05-06-2022, 17:47 wysłane przez Gibbon »
|
|
|
|
|
Brer
Wiedza: 
|
 |
« Odpowiedz #1162 : 05-06-2022, 16:44 » |
|
Posiadaczy aut i osoby, które dopiero mają w planach zakup samochodu, z pewnością nie ucieszą nowe zobowiązania rządu. Kierowców mogą na przykład zaboleć płatne drogi ekspresowe już w 2023 r. – choć teoretycznie opłaty mają być pobierane jedynie na nowych odcinkach, a w dodatku nie od kierowców motocykli i osobówek, a cięższych pojazdów. To jednak nie wszystko – jak donosi RMF FM, możliwy jest też nowy podatek od zakupu samochodu. Osoby rejestrujące auto z silnikiem benzynowym lub diesla miałyby być zmuszone do uiszczania dodatkowej opłaty. Takie rozwiązanie istnieje zresztą już w innych krajach – i ma na celu zachęcenie do zakupu bardziej ekologicznych aut, czyli wodorowych lub elektrycznych.Dodatkowa opłata przy rejestracji auta z silnikiem benzynowym lub silnikiem diesla to jednak nie wszystko. Kolejne zobowiązanie rządu może być dla kierowców jeszcze trudniejsze do udźwignięcia (o ile oczywiście rząd faktycznie postanowi wprowadzić to rozwiązanie w życie). Już za cztery lata miałby bowiem zostać wprowadzony jeszcze jeden podatek – tym razem będący de facto karą za posiadanie samochodu napędzanego benzyną lub olejem napędowym. Taki zabieg również miałby zachęcić Polaków do wyboru bardziej ekologicznych środków transportu.https://bezprawnik.pl/nowy-podatek-od-zakupu-samochodu/Kierowco, płać i płacz bo zatruwasz środowisko. Więc przesiądź się na elektryka lub na rower jeśli cię nie stać, ale pamiętaj, że planeta jest najważniejsza. Przeorientowywania mózgów na ekologię ciąg dalszy.
|
|
|
|
|
|
|
Gibbon
Wiedza: 
|
 |
« Odpowiedz #1163 : 05-06-2022, 18:00 » |
|
zachęcenie do zakupu zachęcić do wyboru
Moje ulubione.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1164 : 05-06-2022, 20:12 » |
|
Tak na marginesie - chrustobranie chyba za darmochę nie jest? Trwają prace nad odliczeniem od podatku kwoty wydanej na chrust. Podobnie jak nad kolejnym programem - śmietnik plus. Będzie można do kwoty tysiąca złotych wygrzebać sobie jedzenie w śmietniku. Jestem zadowolony. I ciepło i coś na ząb.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1165 : 06-06-2022, 08:03 » |
|
Chodzi o to, aby każda polska rodzina miała swobodny dostęp do chrustu i śmietników. I myślę, że na tym możemy zakończyć temat.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1166 : 08-06-2022, 09:50 » |
|
Minister pisior kapuje na szeregową pracownicę poczty: 
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1167 : 08-06-2022, 12:56 » |
|
A o co poszło? Kobicina miała wyrazić niepochlebne zdanie na temat drożyzny. Pisiory degenerują się z szybkością światła, na dodatek za co by się nie wzięli to spaprają. No może wyszło rozdawnictwo nie swojej kasy i wykopanie kawałka rowu przez mierzeję. Chociaż ten rów to nikt kompletnie nie wie po co został wykopany. A z Ukrainą zostaną jak Himilsbach z angielskim. Wydrukujcie sobie ten post, zobaczymy za jakiś czas ile miałem racji oraz raczej pomódlcie się za zdrowie Putina. Żeby przypadkiem nie było tak, że jak umarł Lenin to przyszedł Stalin.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1168 : 12-06-2022, 18:54 » |
|
Z zamknięciem tematu chrustu nieco się pośpieszyłem. Feministki, aktywiści LGBT, niektórzy europosłowie i wszyscy lewacy oraz lewaccy prawacy wystosowali apel o zwrot wyniesionych gałęzi bobrom. O takiego! ja nie zwrócę. No i wydało się dlaczego brakuje węgla, a jak jest to droższy od złota. Ruskie onuce i antyszczepionkowcy go wykupili.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1169 : 13-06-2022, 07:44 » |
|
Nie wiem jak wy, ale ja się cieszę, że jesteśmy w tolerancyjnej, nowoczesnej, uśmiechniętej Unii Europejskiej. 
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1170 : 20-06-2022, 16:28 » |
|
Wyszedłem se na podwórko rozprostować kości, patrzę pod komórką leży sterta chrustu, w komórce kilka kubełków węgla, potem otworzyłem korek od baku w samochodzie, zapachniało benzyną. No! wielkie panisko ze mnie, kawał krezusa, czuć zapach pieniędzy.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1171 : 20-06-2022, 22:22 » |
|
Minister Niedzielski: Przedstawiamy fundamentalne zmiany, które będą obejmować bardzo poważną reformę podstawowej opieki zdrowotnej. Pracowaliśmy nad tą reformą przez ostatni rok i była ona ukierunkowana na oczekiwania pacjentów.
No, rdzeniem tych fundamentów będzie standaryzacja kija do stukania w parapet przychodni. Chodzi o to, żeby w całym kraju, dla każdej polskiej rodziny te kije były jednakowe.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1172 : 22-06-2022, 14:03 » |
|
Pisiory nie nadają się do rządzenia, opozycja jeszcze mniej. W całej zdegenerowanej Europie elity mają intelekt tani jak chińska zupa w proszku. Będzie źle.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1173 : 22-06-2022, 22:00 » |
|
Prezes PiS J. Kaczyński w TVP info: Polska kierowana przez PiS jest i będzie nadal przyjazną Ojczyzną dla swoich obywateli. Nie tylko w obietnicach, ale przede wszystkim w czynach, które są realne, widoczne, a my konsekwentnie je realizujemy. Brednie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Końcówka rządów się zbliża.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1174 : 23-06-2022, 08:20 » |
|
Ministerstwo Sportu i Turystyki Minister Kamil Bortniczuk: Ogłaszamy dziś wielki program budowy w Polsce 1000 hal o lekkiej konstrukcji w ciągu trzech lat, licząc z rokiem bieżącym. W tym roku rozpoczynamy pilotaż, na który przeznaczymy 80 mln zł pozyskane dzięki przychylności premiera.
W tych halach zamykanych na czas lockdownów powstaną punkty przymusowych szczepień, a w chwilach wolnych od lockdownów, polskie rodziny pozbawione węgla będą mogły sobie tam pobiegać w celu rozgrzania.
|
|
|
|
|
|
|
Spokoadam

MO: 07-04-2011 do 01-06-2013
Wiedza: 
|
 |
« Odpowiedz #1175 : 23-06-2022, 08:46 » |
|
W tych halach powstaną punkty szczepień lub izolatoria , być może się tam spotkamy.
|
|
|
|
Dopadło mnie zdrowie.
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1176 : 24-06-2022, 13:55 » |
|
Skandal niebywały! Obudziłem się rano, patrzę, a tu nie ma jednej wiązki chrustu. Jakaś osobopostać złodziejska zanitrasiła mi niezauważenie. W lasach wysprzątane co do gałązki, kasy brak, węgiel drogi, musiałem się udać do banku po kredyt. Obliczyli mi zdolność kredytową na zakup 73 kg. Odetchnąłem z ulgą, będzie zimą ciepło.
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1177 : 26-06-2022, 20:51 » |
|
Korzystając z ładnej pogody dozbierałem kilka wiązek.  No i kto jest większym bogaczem, ten cwaniaczek poniżej czy ja? 
|
|
|
|
|
|
|
Skorupion
|
 |
« Odpowiedz #1178 : 27-06-2022, 09:53 » |
|
Przykład jak z baranów robią jeszcze większych baranów. Orlen podniósł cenę benzyny o 2 zł na litrze, teraz chce obniżyć o 30 groszy pod warunkiem zainstalowania aplikacji, która będzie cię śledziła oraz poda jak na tacy wszystkie dane: 
|
|
|
|
|
|
|
Gibbon
Wiedza: 
|
 |
« Odpowiedz #1179 : 27-06-2022, 10:30 » |
|
Korzystając z ładnej pogody dozbierałem kilka wiązek.
Jeżeli masz przyjaciół w Norwegii to możesz skorzystać jeszcze z programu "Żebrak+", trzeba tylko do nich napisać.
|
|
|
|
|
|
|
|