W ramach przychylania nam nieba

Zaczęty przez scorupion, 09-10-2012, 13:36

Skorupion

Cytat: Skorupion w 11-09-2024, 08:33
Myślę, że wygra Kanalia Harris. Dlaczego? bo jak nie wygra to i tak wygra, obecnie faktycznie sprawująca władzę grupa jest silna, większość ludzi to urodzeni socjaliści i głupki.

Drugi zamach na Trumpa.

Skorupion

Skorupion

Marszałek Rotacyjny Hołownia do dziennikarza, który pytał dlaczego posłowie Koalicji Obywatelskiej protestowali przeciwko budowie zbiorników retencyjnych:
? A co pan zrobił żeby wybudować te zbiorniki retencyjne, może pan mi powiedzieć? Co pan zrobił w ciągu ostatnich lat żeby zwiększyć bezpieczeństwo powodziowe Polski?

No patrzcie, ja też nic nie zrobiłem. Biorę taczkę, szpadel, dwie łopaty i lecę budować jakiś zbiornik retencyjny.

Skorupion

Sytuacja jest taka, że normalny człowiek otwiera usta, aby nabrać powietrza, lewacki komuch zaś czyli tak zwany demokrata, aby skłamać. Łżą non stop, słowa prawdy od nich nie usłyszycie. A już szczególnie medialne szczujnie głównego nurtu. Tam jest wszystko na opak i uwaga na programowanie neuro.

Skorupion

Wszyscy piszą "ruskie onuce", a to się okazuje, że to Niemieckie służby werbują ekologów/aktywistów i fundacje w Polsce, by wykorzystywać ich do protestów na korzyść Niemiec.
Właśnie Dr Grzegorz Chocian, prezes Fundacji Konstruktywnej Ekologii ECOPROBONO, przyznał na antenie Polsat News, że próbowały go zwerbować Niemieckie służby specjalne, ale odmówił i zgłosił to ABW, która to potwierdziła.
Dodał, że wie kto się zgodził. Nie musze wspominać politycy jakiej partii wraz z ekologami protestowali przy budowie zbiornika w na Ziemi Kłodzkiej.

Tak jest w wielu dziedzinach, Niemcy chcą z Polski zrobić zacofaną kolonię.

Udana

23 czerwca 2024 Sebastian Tyszuk
CytatJak piszą podręcznikowy niż Genueński.
Powinniśmy uważnie go obserwować, bo to właśnie niże Genueńskie doprowadzają w Polsce do największych powodzi.
Sugerowałbym rozpoczęcie opróżniania zbiorników przeciwpowodziowych.
Żeby u polityczek i miniesterek nie było zdziwienia.

Polityczki nie posłuchały.
Zbiorniki w Nysie i Mietkowie nie zostały opróżnione.

13.09 2024 Donald Tusk
Nie ma poważnego zagrożenia.

14.09.2024
Zalana cała Kotlina Kłodzka i okolice.

Uśmiechamy się nadal!
Polscy nic się nie stało!
Pojedziecie do Niemiec popracujecie i znów chaty odbudujecie!
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Skorupion

Przedwojenny dokument, dobrze było, po co likwidować?

Skorupion

Parę rzeczy nie daje mi spokoju, że spać nie mogę.
Osobopostacie z macicą awanturują się o parytety zatrudnienia, żądają mniej więcej po połowie mężczyzn i kobiet, ale tylko tam, gdzie miód i konfitury, bo jak praca ciężka, niebezpieczna, brudna to już nie. Dlaczego? I drugie pytanie. W takich żądaniach zawsze chodzi o dwie płcie, a gdzie pozostałe 57?

Skorupion

Guten Tag.
Dobrotliwy Pan Bóg stworzył niebo, ziemię, wodę, słońce oraz weekend, a Niemcy poniedziałek. Tak więc drodzy rodacy do pracy, bo 250 tys. naszych braci Ukraińców, których pisiory są sługami, czeka na 800+.

Gibbon

Cytat"Z żywiołem żaden człowiek ani nawet polityk nie jest w stanie wygrać".

Gibbon

Niedługo koniec z tanią, inżynierską siłą roboczą:

CytatWHO: już ponad 800 osób zmarło w Afryce z powodu małpiej ospy

Skorupion

No, Panie i Panowie, neorząd rozpoczął radosny pochód do kryzysu. Uśmiechnięci, z dwoma serduszkami od Jurasa, wstrzymują wydatki w wojsku, służbie zdrowia i gdzie tylko mogą oraz oczywiście jak potrafią najlepiej demolują gospodarkę, budżet, prawo, etykę i moralność oraz wydali wojnę bobrom. Naprawdę ciekaw jestem dalszego ciągu. Parę rzeczy można przewidzieć, ale przecież nie wszystko.

Antonio

W sprawie niedoszłych zbiorników na Ziemi Kłodzkiej jest mnóstwo kłamstw i pomieszania. One nie powstałyby do dzisiaj, nawet gdyby zdecydowano się na ich budowę wbrew mieszkańcom. Gdyby nawet powstały, nie uchroniłyby zbiornika w Stroniu Śląskim przed wylaniem się ogromnej niszczącej fali.

Ludzi, którzy mieliby oddać swoje ziemie i domy na rzecz zbiorników nikt nie podburzał ani nie opłacał. Generalnie ludzie mieszkający w górskich dolinach, choć są zagrożeni powodziami, nie są opętani budowami ogromnych zbiorników. W górach nie jest to remedium na wielką wodę. Zbiorniki może chronią miasta na dole, ale w górach sprawy z wodami wyglądają zupełnie inaczej.

Politycy robili sobie z naturalnych, spontanicznych protestów przeciwko zbiornikom na Ziemi Kłodzkiej swoje złote interesy.

Wody Polskie to bardzo ciekawy wątek w tym wszystkim: w powodzi i w państwie. Mało kto wie, że jest to także tzw. regulator rynku wodociągowo-kanalizacyjnego. W gminie Stronie Śląskie, teraz zrujnowanej, prawnicy Wód Polskich pozytywnie opiniowali i dopuszczali antykonstytucyjny i totalnie z prawem sprzeczny gminny regulamin zaopatrzenia w wodę i odprowadzenia ścieków...
I'm going through changes

Antonio

Wody Polskie jako regulator spraw wod-kan zastąpiły prezesa UOKiK od 2018 roku. Do tamtego momentu UOKiK bardzo dużo spraw rozstrzygał na korzyść słabszego -- najczęściej zwykłego Kowalskiego, korzystającego z gminnej kanalizacji i wodociągów. Wody Polskie odwrotnie, robią wszystko, by nie pomóc słabszemu a na końcu wszystko nam opomiarują, łącznie z wodą z własnej studni.

Ale wracając do tragedii w Stroniu: w okolicy rozwalonej części wału ziemnego zapory, przez całe lato prowadzone były różne prace ziemne. Zakładano system kontrolno-pomiarowy. Ten system przestał zresztą funkcjonować. Na dole zaś, na terenie zalewowym gmina budowała ogromny park rozrywki: parkingi, restauracje itp. Mogło to mieć jakiś wpływ na katastrofę. Do końca zwlekano z ewakuacją ludzi w mieście...
I'm going through changes

Skorupion

Mamy stan anarchii w kraju, na razie tylko prawnej. Widać, że uśmiechniętym nie pozwalają się cofnąć, muszą łamać prawo na rympał, ale jak popatrzeć na historię to wszystkie przewroty, zamachy stanu i dyktatury wprowadzane były siłowo. Bolszewicy mieli Czeka, Hitler SA, Pol Pot Czerwonych Khemrów, różne kacyki w Ameryce Południowej i Afryce armie, uśmiechnięci tylko Jagodno i Miasteczko Wilanów mają, a ci to własnego cienia się boją, więc lipa. Chyba, że po Wermacht będą dzwonić. No ciekawe jak to się rozegra.

Skorupion

Zapomniałem jeszcze o jednym. Uśmiechnięta ciemnota zaczęła demolować polską naukę. Ale robią jedną rzecz dobrze, żeby oddać sprawiedliwość. Postawili się Ukraińcom, którzy Polski nienawidzą, a kochają Niemców. To jest dobre, bo pisiory jak trochę ponad dwa lata temu padli na twarz przed naszymi braćmi, których są sługami, tak pełzają do tej pory

Skorupion

Przypominam jak co tydzień. Do pracy drodzy rodacy, bo ktoś musi zarobić na mieszkania, darmową opiekę lekarską, darmowe bilety do muzeów, 800+ i wiele innych benefitów dla naszych różnych braci.
Ja lecę po popcorn, zaraz się zacznie w Prokuraturze Krajowej.

Skorupion

Na razie słabo, czekamy na energiczniejszy rozwój wypadków.
Uśmiechający się do siebie rozwalili w drobiazgi ośrodek naukowy z wybitnymi naukowcami zajmujący się sztuczną inteligencją. Po co jakaś nauka w Polsce skoro mogą być szparagi w Niemczech?
A tu klasyczny, typowy skok Koalicji Obywatelskiej na spółki Skarbu Państwa. Po to między innymi chodzicie na wybory, żeby wybrani pasożytowali na was:

A za ten wpis uśmiechający się do siebie wysłali 6 uzbrojonych milicjantów i zapuszkowali młodego człowiek na 24h:

Skorupion

Wczoraj, jak milion Polaków, kupiłem z samego rana małpkę w plastiku, bo tańsza.

Po skonsumowaniu okazało się jednak, że to płyn do płukania tkanin. Rząd z premierem na czele nie zmasakrował legalnie działającego producenta, no i masz babo placek. Biegiem do szpitala, a tu tymczasem szpital zlikwidowany, to biegiem do drugiego. Drugiemu skończyły się pieniądze i zaprosili mnie w marcu przyszłego roku. A pies was drapał, se myślę. Wróciłem do sklepu, kupiłem już prawidłową małpkę, jak kolejne dwa miliony Polaków dzień w co dzień, chlapnąłem na raz i jest dobrze.

Gibbon

Skorupion jak tam minęło świętowanie Światowego Dnia Uśmiechu?