Aktualności:

Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij

W ramach przychylania nam nieba

Zaczęty przez scorupion, 09-10-2012, 13:36

Gibbon

Można by też weteranem zostać:

Polska i Ukraina planują stworzenie centrum rehabilitacji dla ciężko rannych weteranów

Cytat,,Oaza Odrodzenia" to planowane centrum kompleksowej rehabilitacji i długoterminowej opieki dla ciężko rannych ukraińskich weteranów wojennych.

Projekt jest jeszcze na etapie rozmów. Podczas  planowane jest podpisanie dokumentu, który ma formalnie uregulować dalszą współpracę Polski i Ukrainy w obszarze wsparcia weteranów.

Jak bym był wredną, nieuśmiechniętą małpą, zapytałbym "...Odrodzenia" czego/kogo?

Skorupion

A ja gdybym był nienawistnikiem, zapytałbym za czyje pieniądze, ale nie jestem, na dodatek zaraz odświętnie się ubieram i idę do najbliższego biura Koalicji Obywatelskiej. Jak już się zapiszę to od razu wskakuję do wykształconej, tolerancyjnej, europejskiej elity z serduszkkiem w klapie i będę mógł uczciwie szczekać na pisowski ciemny plebs.

Skorupion

Lipa, mam wrócić z dyplomem ukończenia Kolegium Tumanum i udowodnić kilkuletnie szczucie na pisiorów to wtedy pogadamy. Nie to nie.

Skorupion

Okupacyjny, polskojęzyczny rząd Koalicji Obywatelskiej zawarł sojusz z banderowcami skierowany przeciwko Prezydentowi Nawrockiemu i 80% obywateli Polski, którzy popierają jego ostatnie działania. Grubo.

CytatOstrołęcka policja prowadzi nietypowe postępowanie dotyczące komentarza opublikowanego w internecie. Funkcjonariusze próbują ustalić dane autora wpisu, w którym pojawiło się słowo ,,murzyn".
https://www.eostroleka.pl/slowo-murzyn-pod-lupa-policji-internauta-moze-miec-problem,art129342.html

Bardzo dobrze, sypnąć mu 15 lat odsiadki, ja na przykład nie piszę murzyn tylko Afroafrykanin.

Skorupion

No i co nienawistnicy paszczurzycie?

Tyle każdy Polak powinien zarabiać. A inni nienawistnicy gadają, że niektórzy lekarze pracują po 25 godzin na dobę. Ponoć to jest niemożliwe. Oczywiścię, że możliwe, wystarczy, że wstaną o godzinę wcześniej.

Skorupion

Poszła komenda na rozmydlenie i zamiecenie pod dywan Szpitala Południowego, czyli politycy Koalicji Obywatelskiej nadal bez kolejki i w saloniku VIP, a plebs tomograf w 2030r.
Od jutra lekarze dostają 10% podwyżki.

Cięzko pracujący w upale i na mrozie robotnik budowlany, czy drogowy idzie pięć lat później na emeryturę, niż urzędniczka w klimatyzowanym biurze. Kto mi wytłumaczy dlaczego to piekło kobiet jest nadal tolerowane?

Gibbon

Cytat: Skorupion w 30-06-2026, 10:14Cięzko pracujący w upale i na mrozie robotnik budowlany, czy drogowy idzie pięć lat później na emeryturę, niż urzędniczka w klimatyzowanym biurze. Kto mi wytłumaczy dlaczego to piekło kobiet jest nadal tolerowane?

Już od 1945 r.  wiadomo, że są zwierzęta równe i równiejsze.

Gibbon

Te równiejsze mają obory fajniejsze:

W trakcie fali upałów w głównej siedzibie Komisji Europejskiej w Brukseli wyłączono klimatyzację. Tyle że nie wszystkim.

CytatNa piętrach 1–7, czyli tam, gdzie pracują niżsi rangą urzędnicy. Budynek ma 13 pięter, a na wyższych poziomach klimatyzacja działała dalej.

Mbogdan

Wybitny analityk polityczny powiedział, że PO może przedstawić fakt oddania 500 000 zł na swoją korzyść, a ja mam inne zdanie w tym temacie. Oddanie ukradzionych pieniędzy to jest przyznanie się do winy i to jest gotowy akt oskarżenia, prokurator ma gotowca tylko iść z tym do sądu.

Skorupion

Kalicja Obywatelska i jej fanatyczni wyznawcy to dno moralne, jeszcze gorszze od pisiorów.

Udana

Cytat: Mbogdan w 02-07-2026, 16:02Wybitny analityk polityczny powiedział, że PO może przedstawić fakt oddania 500 000 zł na swoją korzyść, a ja mam inne zdanie w tym temacie. Oddanie ukradzionych pieniędzy to jest przyznanie się do winy i to jest gotowy akt oskarżenia, prokurator ma gotowca tylko iść z tym do sądu.

Nie było afery i nie będzie!
Zwolni lekarza, kazali mu oddać 500 tys, zwolnili zarząd, wynieśli meble z  saloniku VIP, którego zresztą nie było, zarządzili kontrolę we wszystkich SORach, robią audyt, jest kontrola NFZ, w prosektorium nadużycia i być może handel skórami, 20 sfałszowanych aktów zgonu, zwolnili dwie zastępczynie Trzaskowskiego ale sprawy nie było i nie będzie, to się samo rozumie.
A jeszcze okazuje się iż pomylili zarodki przy in vitro.
Tam strach grzebać bo można wygrzebać wszystko.
Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...

Skorupion

Jest się z czego cieszyć, polscy lekarze pobili rekord świata. 26 000 zł na godzinę, 300 000 dnówki płatne przez NFZ. Można? A wy co? Te marne parę grosików na miesiąc i lata czekania na badanie?

Skorupion

Polskojęzyczny, okupacyjny rząd Koalicji Obywatelskiej oddał za darmo naszym braciom Ukraińcom, których pisiory są sługami, rakiety do obrony przeciwlotniczej ogałacając polskie niebo z jakiejkolwiek obrony przed złowrogim Putinem. Nasi bracia w dowód wdzięczności zaczęli pluć na Polskę i Polaków bardziej zajadle, niż do tej pory.

Gibbon

Wręcz straszyć napaścią. Miesiące miodowe minęły jakby za machnięciem niewidzialnej, deep state-owej różdżki.

Skorupion

A dlaczego dwie wiodące partie polityczne uczyniły Polaków obywatelami drugiej kategorii we własnym kraju, stosując wobec nich rasizm i apartheid? Bo tak mają surowo nakazane. Niechby tylko spróbowały nie!

Skorupion

Weszła w życie ustawa Lex Szrlatan. Lenin wiecznie żywy!

Skorupion

Niestety, mamy do czynienia ze straszliwym piekłem kobiet w Polsce. O ile w zarządach spółek, różnych stanowiskach kierowniczych i ogólnie tam gdzie miód i maliny parytety powoli się wyrównują to zajęcia brudne, niebezpieczne i ciężkie nadal są obsadzone prawie w 100% przez mężczyzn. Nie można pozwolić dłużej na takie dyskryminowanie kobiet!