Aktualności:

Sklep Biosłone --> wejdź

Poprawny ocet jabłkowy?

Zaczęty przez Defragmentor, 08-11-2012, 20:37

Bunia

Dobrze jest mieć pod ręką więcej opinii. Dziękuję.

Savage7

Cytat: Bunia w 19-11-2013, 20:18
Wyszedł mi ocet o konsystencji gęstego bardzo kisielu.

Właśnie przydarzyło mi się to samo. Ocet robiłem z dwóch gatunków jabłek. Grubość obierków taka sama i cała reszta procedury też. Wychodzi na to, że znaczenie ma tutaj rodzaj jabłek.
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.

Gocha

Proszę, pomóżcie: w butelce nowo otwartego octu wyczułam zapach  podobny do acetonu. 
Wszędzie piszecie, że ocet się nie psuje, więc co to jest?

W dodatku w dwóch innych butelkach - to samo, bo ocet z tej samej serii. Robiony tak jak wszystkie wcześniejsze , które były dobre.  Nie rozumiem, skąd ten zapach i zastanawiam się, czy można to pić w powerdrinkach.

"Galarety" na dnie nie ma, jest natomiast osad, który w potrząśniętej butelce  podnosi się jak dym.
Smak - bardzo ostry.
Ki czort?